[a6 c5 2.5TDI Multitronic] Problem ze wspomaganiem
[a6 c5 2.5TDI Multitronic] Problem ze wspomaganiem
Witam, mam problem ze wspomaganiem. Dzisiaj rano wsiadlem do samochodu i po odpaleniu strasznie ciezko chodzila kierownica a samochod wydawal jakies dziwne dzwieki, tak jakby nie pracowal rowno.
Czy to problem z pompa wspomagania? Ale dlaczego takie dziwne dzwieki przy pracy silnika? Mozliwe, ze to padnieta pompa spowodowala takie nierowne/halasliwe odglosy z silnika?
Bardzo prosze o pomoc, bo nie wiem co z tym dalej zrobic.
pozdrawiam
Czy to problem z pompa wspomagania? Ale dlaczego takie dziwne dzwieki przy pracy silnika? Mozliwe, ze to padnieta pompa spowodowala takie nierowne/halasliwe odglosy z silnika?
Bardzo prosze o pomoc, bo nie wiem co z tym dalej zrobic.
pozdrawiam
kolego jak nie wali tak, że głowa boli to jedź a czy pasek w 2.5 tdi nie napędza alternatora? jaką pompe ciężko powiedzieć nigdy mnie taka przykrość nie spotkała jest kilka na allegro np http://allegro.pl/pompa-wspomagania-aud ... 96122.htmlzcanips pisze:Wlasnie tez mi sie tak wydaje. Tylko powiedzcie mi, czy moge spokojnie dojechac do mechanika, ok 10 km? Czy raczej lepiej sciagnac pasek napedzajacy pompe i wtedy pojechac? Jaki jest koszt takiej pompy? Sa jakies dobre zamienniki?
sprawdź wentylator elektryczny od klimy czy włącza się po załączeniu klimy powinien odrazu startować co do grzania silnika może wisko jest uszkodzone temperatura rosnie i przy uszkodzeniu wentylatora od klimy będzie taki objaw ciepłego powietrza a jak jedziesz w trasie jakie są objawy.zcanips pisze:Tak chyba napedza alternator. Rozrzad robilem jakies 7 miechow temu.. A powiedzcie mi, czy to moze miec jakikolwiek zwiazek z tym, ze przy duzych upalach woda w silniku sie grzeje do okolo 105 stopni i klima przestaje chlodzic a w zamian leci cieple powietrze?