Moduł może i fajny tylko że nie ma funkcji świateł dziennych <szok> (a o tym jest ten wątek), przynajmniej z tego linku tak wynika (albo jest gdzieś tak ukryte, że nie znalazłem
[ A6 C5] ÂŚwiatła dzienne
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- regulacja jasności świateł mijania (oszczędność energii) ( od 10% do 90% )
ÂŚwiatła dzienne to światła mające świecić na wprost = dlatego firmy wykorzystują światła drogowe, oczywiście ze zmniejszoną mocą ponieważ światła drogowe ustawione nawet na 30-40% mocy wizualnie z przeciwka świecą podobnie do świateł mijania.
ÂŚwiatła mijania i drogowe.... to 2 różne rzeczy. Tak jak z tyłu hamulec i pozycyjne.
p.s. i ładna mi oszczednosc jak mijania działają razem z pozycyjnymi..... tzn przód i tył się świeci
ÂŚwiatła dzienne to światła mające świecić na wprost = dlatego firmy wykorzystują światła drogowe, oczywiście ze zmniejszoną mocą ponieważ światła drogowe ustawione nawet na 30-40% mocy wizualnie z przeciwka świecą podobnie do świateł mijania.
ÂŚwiatła mijania i drogowe.... to 2 różne rzeczy. Tak jak z tyłu hamulec i pozycyjne.
p.s. i ładna mi oszczednosc jak mijania działają razem z pozycyjnymi..... tzn przód i tył się świeci
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
A jak ja mam mijania ksenon (ori) to jak to reguluje jasność
?
Czego to ludzie nie wymyślą
Niedługo ktos wymysli swiatła dzienne w kierunkowskazach
Chociaż czemu nie ? I tak i tak wszystko to formalnie jest nielegalne bo bez homologacji
Niech każdy montuje co i gdzie mu się żywnie podoba
. Już teraz patrząc na drogach widzi się niezłe choinki, dzienne ledy świecące razem z mijania i drogowymi, itp.
Jak to przechodzi przeglądy
? Czy tak jak za dawnych czasów, z "załącznikiem" w dowodzie rejestracyjnym, hehe <szok>
Czego to ludzie nie wymyślą
Chociaż czemu nie ? I tak i tak wszystko to formalnie jest nielegalne bo bez homologacji
Jak to przechodzi przeglądy
Części samochodowe online - Motostacja pl
a wracając do tematu świateł dziennych. pisałem wcześniej o okrągłych w miejsce halogenów i ostatnio tez z takimi C5 widziałem. a jestem ciekaw jak sprawa by się miała gdyby w miejsce żarówki w halogenie włożyć żarówkę ledową np H1 bo nie wiem jakie tak idą. muszę jakiegoś diagnostę spytać lub policjanta.
Robert Ferrari czeka
zakladal ktos moze ten modlul swiatel?
Moduł ÂŚwiateł Dziennych DRL AM.010
Oooooo....ElDraque2 pisze:zakladal ktos moze ten modlul swiatel?
Takie coś i ja bym sobie założył.
Ciekaw jestem czy ktoś to już ma u siebie.
Tylko ta marka ...