Jak w temacie, pojawiła się woda z tylu po lewej stronie na podłodze, nie wiem skąd...
Autko stało u mechanika na zewnętrznym .... jak je odebrałem dostrzegłem wodę w kabinie...
Czytałem masę postów.. i wiem że:
1. przyczyna mogą być uszczelki w drzwiach - muszę to sprawdzić lejąc wodę z węża ogrodowego na pojazd ( sprawdzę to na dniach )
2. przyczyna może być zapchany odpływ wody pod akumulatorem - sprawdziłem to, odpływ jest drożny ( ale wyczyściłem na zaś )
3. zastanawia mnie filtr kabinowy, był zasyfiony na max.. i bez pokrywy na górze... czy możliwe jest ze woda właśnie tamtędy dostawała się do środka pojazdu , wypływając pod siedzeniem pasażera z przodu ? Czytałem troszku i widzę że masa ludzi nie ma na ten filtr osłony , a jak już to robią prowizorki.
Dodam że siedzenie pasażera z przodu było nieco wilgotne, tak że mam podejrzenie uszczelki w drzwiach.. ale wtedy woda była by nawet na podłodze z przodu .. a tam susza jak na pustyni ...
chodzi o model Audi A6 C5 avant
Proszę o foto osłony na filtr kabinowy ( kompletnej ), oraz o ewentualne podpowiedzi co może być jeszcze nie tak...
kilka fotek :
czy kompletna obudowa do mojego modelu autka powinna wyglądać tak ? :
http://allegro.pl/kompletna-obudowa-fil ... 84785.html