stage1:
przyciemnianie szyb
jest jednak trochę zabawy z boczkami i ramkami
folia Armorlite jeden stopieĂą przed najciemniejszą
miałem ją na poprzednim aucie! Polecam
przymiarka foli i finalne docinanie
już na gotowo
jutro zrobię zdjęcia w świetle słonecznym, auto wreszcie porządnie wygląda i to niedużym kosztem! jeżeli ktoś chce kontakt do chłopaków od przyciemniania - podam na PW
[ Dodano: 2012-06-23, 14:46 ]
fotki w słoĂącu - efekt jaki chciałem osiągnąć, z zewnątrz mało widać a od środka wcale nie jest ciemno. Komfort i bezpieczeĂąstwo.
Ostatnio zmieniony 12 lis 2013, 22:18 przez st.john, łącznie zmieniany 1 raz.
no właśnie nie zrobiłem karawanu specjalnie wybrałem jaśniejszą folię - na zdjęciach tak może wyglądać ale na żywo jest dużo lepiej, ta folia nie jest taka ciemna a w środku jest naprawdę bardzo komfortowo, ale dzięki za uwagi krytyczne każda cenna.
hoopek pisze:Czy ja dobrze widzę, że Ty tylną szybę masz z folią od strony zewnętrznej?!
Pierwszy raz widzę, żeby tak ktoś profesjonalnie robił ścieme..
Kolego nie wiem jak ty patrzysz folia jest od wewnetrznej strony,a od zewnetrznej sie ja najpierw docina zeby potem zalozyc od srodka,pozdrawiam....
ÂŁadnie się prezentuje. Dużo porobiles w nim widze w temacie uszczelnienia, wymiany rozrzadu itp. Moge wiedziec jaki orentacyjny koszt? Pisales, ze miales 2.4 ale zamulał. Napisz co o nim wiecej (mozesz naPW) Masz jego fotki jakies?
Pozdrawiam i szerokosci!
koszt to 5000 z kawałkiem. 3600części reszta robocizna i płyny.
o 2.4 na PW.
[ Dodano: 2012-07-18, 19:02 ]
dzisiaj złapałem gumę w 16stkach i stałem się przypadkowo posiadaczem nowych felg - 17stki s-line wzór Avus, 225/45. Bardzo przyjemny profil. Może wzór nie porywa ale jak na tymczasowo wyglądają dobrze.
przy okazji zamontowałem porządne grube miedziane kable zasilające do wzmacniacza w bagażniku. Już niedługo zainstaluję mój subwoofer a na później tłumienie drzwi i wymiana głośników przednich z podpięciem pod wzmaka.
i jeszcze się pochwalę, bo właśnie leci do mnie świeżutki prosto z Niemiec komplet Bilsteinów B6 sport. Zdam relację jak tylko zamontuję!
[ Dodano: 2012-07-22, 08:35 ]
Dziś wrzuciłem wzmaka Signat 600W i sub a'la signat Onyx 112 (głośnik Audiowaves 30cm). W ten sposób uzupełniłem seryjne audio które grało ale brakowało w nim dołu - teraz basu jest ho ho! Jak posprzątam kufer to wrzucę foto.
[ Dodano: 2012-07-24, 11:27 ]
- puk puk - kto tam ?
- świeżutki komplet bilsteinów B6 na tył
-
na przednie jeszcze tydzieĂą muszę poczekać
Ostatnio zmieniony 12 lis 2013, 22:19 przez st.john, łącznie zmieniany 1 raz.
No to już po montażu - póki co jest opcja optymalna i jestem zadowolony.
Na przód wpadły B6 wraz ze sprężynami KAW od A8 D2 (które obniżają 8mkę 4.2 o 6cm) - jest twardo ale lubię!
a na tył B6 z oryginalną sprężyną - chciałem sprawdzić co wyjdzie - jest komfort i mogę kufer załadować.
Reasumując przód siadł o 3,5 - 4cm a tył i tu się nie dziwię podniósł się o 1-1,5cm.
Auto prowadzi się teraz genialnie, idealnie wchodzi w zakręty i wreszcie zrobiło się czułe na kierownicę, nie przechyla się i co ważne nie ściągają już koleiny. Polecam każdemu z zapasem gotówki kupić Bilsteiny B6.
Gleby nie ma za wielkiej i chętnie bym się bardziej posadził ale nasze drogi i mój genialny wjazd na parking podziemny to mi uniemożliwiają (już lekko szuram podwoziem przy wyjeżdżaniu), ale chętnie pokombinuję z twardością sprężyn - wszystkie sugestie mile widziane.
tył podczas montażu
w całości prezentuje się tak - oczywiście ze mną w środku siada lepiej
zapomniałem dopisać, że przy okazji wymieniłem końcówki drążka kierowniczego i dwa wahacze bo się zużyły wcześniej niż pozostałe. Także znowu lżejszy o tałzena.
Ostatnio zmieniony 12 lis 2013, 22:20 przez st.john, łącznie zmieniany 2 razy.