Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

A6 C6 Potrzebna rozpiska zlacza do wsmacniacza DSP oraz BOSE

Elektryka
ODPOWIEDZ
mbectb
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

A6 C6 Potrzebna rozpiska zlacza do wsmacniacza DSP oraz BOSE

Post autor: mbectb » 15 cze 2012, 00:00

Witam szanownych forumowiczow.

Pytankie do dysponujacych elsa

Jak w temacie

Poszukuje rozpiski pinow w obudwu wzmacniaczach standardowym DSP i BOSE 6000

Gniazdo wyglada identycznie ale podejrzewam, ze niektore piny moga byc pozamieniane. Nie mam pewnosci stad pytanie do kolegow dysponujacych elsa o zamieszczenie rozpiski wyjsc obu wzmacniaczy.

Pozdrawiam

krzycho2626
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Krzysztof
Rocznik: 2007
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 220KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Diesel

Post autor: krzycho2626 » 15 cze 2012, 07:36

Jeżeli chcesz zakładać Bose to daj na luz bo w audi a6 c6 to nagłośnienie to kicha straszna a dlatego że audi zapomniało o subwoferku w bagażniku tak jak to jest w a3 a4 a5 a7 a8 Q3 Q7 Wiem bo mam i mogę śmiało powiedzieć ,że różnicy zbytnio nie ma ze zwykłym DSP

0x4B25A

Post autor: 0x4B25A » 15 cze 2012, 07:48

Jak krzycho2626... z zasłyszanych opini wiem, że różnica jest jedynie na CD... ;|

krzycho2626
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Krzysztof
Rocznik: 2007
Silnik: 3.0 220KM
Skrzynia: S-tronic

Post autor: krzycho2626 » 15 cze 2012, 07:57

Jedyny model audi który nie ma subwoofera w bagażniku tylko w przednich drzwiach nawet w tylnych zapomnieli jak już chcieli coś zmienić.
Ogólnie obrzezanie jak dla mnie....
jedyne co ratuje to subwoofer od Q7 w zapas i wtyczka plug &play pod zmachol (jest wolne wejście) tak jak to jest w Q7 bo wzmaki są identyczne tylko mają inne numerki.
Pierwszy, najlepszy forum Audi A6 w Polsce - A6Klub.PL ! :)

Awatar użytkownika
Adxs
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Adam
Rocznik: 2009
Silnik: 2.8 FSI 220KM
Skrzynia: Tiptronic
Kontakt:

Post autor: Adxs » 15 cze 2012, 22:46

A jakby ten głośnik z Q7 wrzucić w prawy boczek po uprzedniej zabudowie ? Będzie trzeba coś zmieniać czy można go podłączyć P&P do wzmaka DSP ?
Myśle nad tym bo w zapasówce już mam 65L baniak :>
kontakt administratora:
Polecam!

mbectb
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: mbectb » 16 cze 2012, 17:57

Glosniki mam juz zamienione na BOSE i roznica jest bardzo odczuwalna wzgledem standardowych ktore byly, wymienilem takze wzmacniacz ze standardowego DSP na BOSE 6000 i problem jest taki ze wyjscia na glosniki w tych wzmacniaczach sa pozamieniane dlatego vag wywala mi bledy niepodlaczonych glosnikow i dziala tylko jeden czy dwa w przednich drzwiach. Ochrona komponentu sciagnieta w ASO wiec to nie jest problem.

Poszukuje schematu zlaczy w dzmacniaczu DSP i BOSE zeby poprzekladac kable.

Pozdrawiam

[ Dodano: 2012-06-17, 23:39 ]
Zamykam temat - Znalazlem rozpiske podczas skanowania VAS'em

Jakby co moge posluzyc pomoca w przerobce wzmacniacza BOSE 6000 MOST C6 do swapu zamiast standardowego DSP bez potrzeby ciecia oryginalnej wiazki.

Pozdrawiam

hubert26
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: hubert26 » 30 cze 2012, 16:52

witam. chce w a6 c6 (sedan) zmienic naglosnienie ze zwykłego dsp na bose i niewiem czy warto,czy bedzie duza roznica.z tego co wiem to podobno wystarczy zamienic wzmacniacz ten zwykły na bose i wymienic glosniki na bose.ale niewiem czy to wszystko czy beda jakie komplikacje.udzielcie jakichs wskazowek jak sie za to zabrac no czy napewno warto jest to zmieniac czy bedzie duza roznica w basiku i wogule. dzieki

mbectb
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: mbectb » 14 lip 2012, 22:51

Roznica jest zauwazalna po poprawnej wymianiensamych glosnikow - trzeba przerobic takze grille dolnych glosnikow w przednich drzwiach i dobrze poskladac boczki zeby nic nienwpadalo w rezonans i nie brzeczalo. Brzmi o wiele lepiej niz na standardowych glosnikach nawet jak jest wzmacniavz dsp tylko jest on troche slaby i jak ktos lubi sluchac glosniej to puchnie on powyzej 60% glosnosci wiec jak ktos lubi glosno sluchac muzy to wymiana wzmacniacza raczej nieunikniona. Wymiana wzmacniacza nie jest taka prosta gdyz wymaga przekrosowania kabli w wiazce idacej do wzmacniacza lub przerobce samego wzmacniacza (ja wybralem taka opcje by moc latwopo powrocic do ori i nie pruc wiazki) oraz nie obejdzie sie bez wizyty w aso aby usunac ochrone komponentu z wzmacniacza. Dodatkowo trzeba zamontowac glosnik w podszybiu i pociagnac do niego kable a takze wprzypadku avanta dodatkowe 2 glosniki montuje sie wnbagazniku w slupkach tylnych przy okazji mozna sobie naprawic wezyk idacy do spryskiwacza tylnej szyby :) no i jeszcze dochodzi mikrofon i ciagniecie kabla do podsufitki gdzie jest zamontowane lusterko aby aktywowac funkcje audio polot i pozbyc sie bledow bo komp wyrzuca blad braku mikrofonu. Na sam koniec jeszcze trzeba wkodowac wyposazenie auta do wzmacniacza ( typ nadwozia, typ tapicerki, po ktorej stronie kierownica, jaki silnik itp) ponczym mozna sie cieszyc systemem bose 6000.

Pozdrawiam
Czipsy, Diagnostyka, Flashowanie UK
Rozrząd Audi A6 C6 2.7 TDI BPP.

Nata89a
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Nata89a » 12 lut 2013, 17:33

Witam odkopuje temat mam MM2G i mam problem.
Po instalacji alarmu nie działa mi subwoofer działa w ustawieniach, ale nie mam żadnej reakcji na zmieszenie ani zwiększenie a to działało, w mmi.
co się mogło stać czy po odłączeniu zasilania możliwe jest ze trzeba cos zakodować?
Mam 9VD- speaker (Active) 9VD - 10 GLOSNIKOW ASS ,
Czy coś się odłączyło?? jak to sprawdzić??czy to jest ten glosnik w desce rozdzielczej?? bo mi sie wydaje ze tak? i niema zadnej reakcji,
mam kombi a4 b8 . 2008 rok.

W kole zapasowym mam subwoofer

Widzę jeden przewód i jest podłączony i tak on gra, ale nie reaguje na plus albo minus w mmi2G w ustawieniach np. basyy reagują i to bardzo mocno a to nie jakby sterowanie było odłączone?
Ile wtyczek idzie od subwoofera?
I nie jestem pewny czy gra głośnik centralny na desce rozdzielczej. Bardzo dziękuje za pomoc.
Przedtem caly samochód dudnił a teraz nic...

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl