Witam szanownych forumowiczow.
Pytankie do dysponujacych elsa
Jak w temacie
Poszukuje rozpiski pinow w obudwu wzmacniaczach standardowym DSP i BOSE 6000
Gniazdo wyglada identycznie ale podejrzewam, ze niektore piny moga byc pozamieniane. Nie mam pewnosci stad pytanie do kolegow dysponujacych elsa o zamieszczenie rozpiski wyjsc obu wzmacniaczy.
Pozdrawiam
A6 C6 Potrzebna rozpiska zlacza do wsmacniacza DSP oraz BOSE
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2007
- Silnik: 3.0 220KM
- Skrzynia: S-tronic
Jedyny model audi który nie ma subwoofera w bagażniku tylko w przednich drzwiach nawet w tylnych zapomnieli jak już chcieli coś zmienić.
Ogólnie obrzezanie jak dla mnie....
jedyne co ratuje to subwoofer od Q7 w zapas i wtyczka plug &play pod zmachol (jest wolne wejście) tak jak to jest w Q7 bo wzmaki są identyczne tylko mają inne numerki.
Ogólnie obrzezanie jak dla mnie....
jedyne co ratuje to subwoofer od Q7 w zapas i wtyczka plug &play pod zmachol (jest wolne wejście) tak jak to jest w Q7 bo wzmaki są identyczne tylko mają inne numerki.
Pierwszy, najlepszy forum Audi A6 w Polsce - A6Klub.PL ! 

- Adxs
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Adam
- Rocznik: 2009
- Silnik: 2.8 FSI 220KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Kontakt:
A jakby ten głośnik z Q7 wrzucić w prawy boczek po uprzedniej zabudowie ? Będzie trzeba coś zmieniać czy można go podłączyć P&P do wzmaka DSP ?
Myśle nad tym bo w zapasówce już mam 65L baniak
Myśle nad tym bo w zapasówce już mam 65L baniak

kontakt administratora:
Polecam!
Polecam!
Glosniki mam juz zamienione na BOSE i roznica jest bardzo odczuwalna wzgledem standardowych ktore byly, wymienilem takze wzmacniacz ze standardowego DSP na BOSE 6000 i problem jest taki ze wyjscia na glosniki w tych wzmacniaczach sa pozamieniane dlatego vag wywala mi bledy niepodlaczonych glosnikow i dziala tylko jeden czy dwa w przednich drzwiach. Ochrona komponentu sciagnieta w ASO wiec to nie jest problem.
Poszukuje schematu zlaczy w dzmacniaczu DSP i BOSE zeby poprzekladac kable.
Pozdrawiam
[ Dodano: 2012-06-17, 23:39 ]
Zamykam temat - Znalazlem rozpiske podczas skanowania VAS'em
Jakby co moge posluzyc pomoca w przerobce wzmacniacza BOSE 6000 MOST C6 do swapu zamiast standardowego DSP bez potrzeby ciecia oryginalnej wiazki.
Pozdrawiam
Poszukuje schematu zlaczy w dzmacniaczu DSP i BOSE zeby poprzekladac kable.
Pozdrawiam
[ Dodano: 2012-06-17, 23:39 ]
Zamykam temat - Znalazlem rozpiske podczas skanowania VAS'em
Jakby co moge posluzyc pomoca w przerobce wzmacniacza BOSE 6000 MOST C6 do swapu zamiast standardowego DSP bez potrzeby ciecia oryginalnej wiazki.
Pozdrawiam
witam. chce w a6 c6 (sedan) zmienic naglosnienie ze zwykłego dsp na bose i niewiem czy warto,czy bedzie duza roznica.z tego co wiem to podobno wystarczy zamienic wzmacniacz ten zwykły na bose i wymienic glosniki na bose.ale niewiem czy to wszystko czy beda jakie komplikacje.udzielcie jakichs wskazowek jak sie za to zabrac no czy napewno warto jest to zmieniac czy bedzie duza roznica w basiku i wogule. dzieki
Roznica jest zauwazalna po poprawnej wymianiensamych glosnikow - trzeba przerobic takze grille dolnych glosnikow w przednich drzwiach i dobrze poskladac boczki zeby nic nienwpadalo w rezonans i nie brzeczalo. Brzmi o wiele lepiej niz na standardowych glosnikach nawet jak jest wzmacniavz dsp tylko jest on troche slaby i jak ktos lubi sluchac glosniej to puchnie on powyzej 60% glosnosci wiec jak ktos lubi glosno sluchac muzy to wymiana wzmacniacza raczej nieunikniona. Wymiana wzmacniacza nie jest taka prosta gdyz wymaga przekrosowania kabli w wiazce idacej do wzmacniacza lub przerobce samego wzmacniacza (ja wybralem taka opcje by moc latwopo powrocic do ori i nie pruc wiazki) oraz nie obejdzie sie bez wizyty w aso aby usunac ochrone komponentu z wzmacniacza. Dodatkowo trzeba zamontowac glosnik w podszybiu i pociagnac do niego kable a takze wprzypadku avanta dodatkowe 2 glosniki montuje sie wnbagazniku w slupkach tylnych przy okazji mozna sobie naprawic wezyk idacy do spryskiwacza tylnej szyby
no i jeszcze dochodzi mikrofon i ciagniecie kabla do podsufitki gdzie jest zamontowane lusterko aby aktywowac funkcje audio polot i pozbyc sie bledow bo komp wyrzuca blad braku mikrofonu. Na sam koniec jeszcze trzeba wkodowac wyposazenie auta do wzmacniacza ( typ nadwozia, typ tapicerki, po ktorej stronie kierownica, jaki silnik itp) ponczym mozna sie cieszyc systemem bose 6000.
Pozdrawiam

Pozdrawiam
Czipsy, Diagnostyka, Flashowanie UK
Rozrząd Audi A6 C6 2.7 TDI BPP.
Rozrząd Audi A6 C6 2.7 TDI BPP.
Witam odkopuje temat mam MM2G i mam problem.
Po instalacji alarmu nie działa mi subwoofer działa w ustawieniach, ale nie mam żadnej reakcji na zmieszenie ani zwiększenie a to działało, w mmi.
co się mogło stać czy po odłączeniu zasilania możliwe jest ze trzeba cos zakodować?
Mam 9VD- speaker (Active) 9VD - 10 GLOSNIKOW ASS ,
Czy coś się odłączyło?? jak to sprawdzić??czy to jest ten glosnik w desce rozdzielczej?? bo mi sie wydaje ze tak? i niema zadnej reakcji,
mam kombi a4 b8 . 2008 rok.
W kole zapasowym mam subwoofer
Widzę jeden przewód i jest podłączony i tak on gra, ale nie reaguje na plus albo minus w mmi2G w ustawieniach np. basyy reagują i to bardzo mocno a to nie jakby sterowanie było odłączone?
Ile wtyczek idzie od subwoofera?
I nie jestem pewny czy gra głośnik centralny na desce rozdzielczej. Bardzo dziękuje za pomoc.
Przedtem caly samochód dudnił a teraz nic...
Po instalacji alarmu nie działa mi subwoofer działa w ustawieniach, ale nie mam żadnej reakcji na zmieszenie ani zwiększenie a to działało, w mmi.
co się mogło stać czy po odłączeniu zasilania możliwe jest ze trzeba cos zakodować?
Mam 9VD- speaker (Active) 9VD - 10 GLOSNIKOW ASS ,
Czy coś się odłączyło?? jak to sprawdzić??czy to jest ten glosnik w desce rozdzielczej?? bo mi sie wydaje ze tak? i niema zadnej reakcji,
mam kombi a4 b8 . 2008 rok.
W kole zapasowym mam subwoofer
Widzę jeden przewód i jest podłączony i tak on gra, ale nie reaguje na plus albo minus w mmi2G w ustawieniach np. basyy reagują i to bardzo mocno a to nie jakby sterowanie było odłączone?
Ile wtyczek idzie od subwoofera?
I nie jestem pewny czy gra głośnik centralny na desce rozdzielczej. Bardzo dziękuje za pomoc.
Przedtem caly samochód dudnił a teraz nic...