Witajcie
czytając forum wiem już że polecicie ozonowanie ale jak już kupiłem preparat to chciałbym go wykorzystać. poszukałem i nie znalazłem gdzie jest odprowadzenie skroplin z parownika. był temat w którym rysunki przedstawiają że po stronie pasażera koło grodzi jest taki gumowy X niestety nie widać tego u mnie mimo dłuższej obserwacji. skropliny kapią z pomiędzy karoserii a osłony termicznej tłumika przy takim wybrzuszeniu i nie bardzo jest jak tam się dostać. czy robiliście u siebie coś takiego? druga sprawa co to za wężyk ok 10cm od początku drzwi pasażera ładnie ucięty jakby odprowadzenie i sądziłem że to to ale nie chce napryskać gdzie nie trzeba i z niego nie kapie. czy to może odprowadzenie nadwyżki z chłodnicy z wyrównawczego?
[ A6 C5] odpływ z parownika klimatyzacji i preparat wurth
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
Ktoś wprowadza cię w błąd.Ten kanalik o przekroju x nie jest odpływem z klimy lecz z podszybia.
Jeżeli chcesz dostać się do odpływu skroplin z klimy to musisz to zrobić w taki sposób:
-auto na kanał lub podnośnik
-demontujesz spinki ekranu termicznego tak, abyś mógł włożyć rękę między ekran a podwozie od strony pasażera blisko komory silnika, tam właśnie znajduje się gumowa klapka wmontowana w profil grodzi między silnikiem a kabiną, z której to właśnie wydostają się skropliny. Klapka ta z reguły jest drożna, ale błoto, które gromadzi się latami właśnie poniżej tej klapki na ekranie termicznym uniemożliwia z czasem otwieranie się jej.
Jeżeli chcesz dostać się do odpływu skroplin z klimy to musisz to zrobić w taki sposób:
-auto na kanał lub podnośnik
-demontujesz spinki ekranu termicznego tak, abyś mógł włożyć rękę między ekran a podwozie od strony pasażera blisko komory silnika, tam właśnie znajduje się gumowa klapka wmontowana w profil grodzi między silnikiem a kabiną, z której to właśnie wydostają się skropliny. Klapka ta z reguły jest drożna, ale błoto, które gromadzi się latami właśnie poniżej tej klapki na ekranie termicznym uniemożliwia z czasem otwieranie się jej.
mac