Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Wycieraczki w trybie pojedynczego przetarcia nie zatrzymują

Elektryka
ODPOWIEDZ
Merc
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Wycieraczki w trybie pojedynczego przetarcia nie zatrzymują

Post autor: Merc » 09 cze 2012, 11:56

Witam...
mój problem pojawił sie tak po prostu... z czasem coraz bardziej....
problem wygląda tak:
po naciśnięciu manetki wycieraczek w dół wycieraczki nie zatrzymują się po pojedynczym przetarciu tylko wykonują kilka pełnych ruchów... naliczyłem nawet 10x. ÂŚrednio 3-5x zanim się zatrzymają... z początku było może tak że od czasu do czasu po pojedynczym naciśnięciu przetarły drugi raz... teraz masakra... szyba sucha a wycieraczki trą... aż gumy szkoda...
dodam że tak samo dzieje się kiedy mam włączony tryb czasowy i go wyłączam, czyli manetkę biorę w dół na pozycję wyłączoną... wtedy włączają się wycieraczki i ruszają kilka razy...

gdzie tkwi problem, proszę o pomoc.... :)

daniel1997

Post autor: daniel1997 » 09 cze 2012, 12:58

Merc, witam poczytaj może coś znajdziesz a6-c4-a6-c4-demontarz-szyberdachu-vt46592.htm?view=next lub viewtopic.php?t=12790 pozdrawiam ;)

Merc
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Merc » 09 cze 2012, 15:18

szukać umiem :)
widziałem tematy ale nie mają się nic do mojego... :)

dodam jeszcze że wycieraczki tak jak by się zatrzymują na ułamek sekundy i ruszają ponownie... jeżeli wycieraczki idą do dołu, i docisnę je ręką to już nie idą do góry nawet po jednym razie... podejrzewam że jest jakiś przerywacz w silniczku który może szwankować... tak jak by za szybko przerwał i wpuszczał je w następny cykl... czy ktoś zna lepiej ten temat od strony technicznej?
wycieraczki jak się zatrzymują to nigdy na samym dole tylko delikatnie jak by próbowały powrócić do góry... guma ułoży się w drugą stronę i stają...

[ Dodano: 2012-06-09, 15:23 ]
daniel1997, sorry, doczytałem temat do koĂąca i faktycznie ktoś opisał taki problem jak ja mam ale pozostało bez odpowiedzi... ;]

[ Dodano: 2012-06-11, 10:27 ]
jeżeli auto jest na zapłonie i i przełącznik w pozycji 0 i podciągnę je ręką do góry to wykonują jeden pełny cykl... jakby jakiś czujnik kraĂącowy cyklu obrotu... gdzie tego szukać?

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja