Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Wysiadła elektryka? Wszystkie drzwi zablokowane

Elektryka
ODPOWIEDZ
marcinw123

Wysiadła elektryka? Wszystkie drzwi zablokowane

Post autor: marcinw123 » 02 cze 2012, 14:55

Witam wszystkich,
mój problem polega na tym, że dzisiaj chciałem otworzyć auto, aby je trochę posprzątać i przyznam, że zgłupiałem. Reakcja zamka na przycisk pilota zerowa, światła nawet nie mrugnęły zupełnie jakby nie było prądu. Włożyłem klucz do zamka przekręcam czekając na "awaryjne" otworzenie zamka tylko w jednych drzwiach dzyndzel podniósł się jednak wszystkie drzwi dalej zamknięte. Wszedłem do auta przez bagażnik. Cud sprawił że tylną kanapę ostatnio nie zamknąłem i dałem radę wejść do kabiny mając nadzieję, że od środka będę dał radę otworzyć samochód. Niestety, wszystkie klamki odmawiają posłuszeĂąstwa. Włożyłem kluczyk do stacyjki, chciałem zapalić silnik i nic. Lampki na zegarze się zaświeciły, ale auta za nic nie odpalę. Ostatnio jeździłem samochodem koło 4 dni wcześniej i wszystko było ok. Lampy były zgaszone, radio wyłączone. Nie wiem czy jest możliwość, żeby to była wina akumulatora, bo oświetlenie w kabinie działa.
Audi a6 c5 2.8 quattro, 1997 rok produkcji. Macie jakieś pomysły co mogło się popsuć i co zrobić aby wróciło do swojej świetności?

marcinw123

Post autor: marcinw123 » 02 cze 2012, 15:30

Właśnie też tak podejrzewam, ale martwi mnie fakt, że akumulator był wymieniany 3 miesiące temu na nowy boscha. Jednak czy jest jakaś możliwość żeby akumulator rozładował się sam przez kilka dni? Mogło wystąpić jakieś zwarcie. Nie znam się za bardzo na elektryce i myślę że tutaj bardziej doświadczeni posiadacze Audi mają już za sobą jakieś doświadczenia z tym związane. Dziękuję za zainteresowanie tematem

raftor
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Rafał
Rocznik: 2011
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 CDUC 245KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Benzyna

Post autor: raftor » 02 cze 2012, 16:20

zdecydowanie musiał sie akumulator rozładowac jakos prad musi uciekac z niego skoro jest nowy

kumangt
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Kamil
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: kumangt » 03 cze 2012, 08:06

wg.mnie tez obstawiam akumulator i powiem ze raz tez mialem taka sytuacje dzien wczesniej duzo jezdzilem a rano zero nie wiem czego byla przyczyna naladowalem aku i jezdze do dzisiaj
100 tyś km bezawaryjnie. Teraz niestety często nie odpala silnik 2.5TDI A6 C5.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja