[ BES 2.7 250 KM] Czerwone pole na obrotomierzu
[ BES 2.7 250 KM] Czerwone pole na obrotomierzu
Witam
Panowie mam takie dziwne pytanie,po co jest czerwone pole na obrotomierzu i wchodzenie wskazówką na to miejsce czy jest niebezpieczne dla silnika czy raczej nie? dlatego pytam bo ostatnio zleciłem fachowcowi diagnozę mojego silnika i turbin i to ja jechałem samochodem a gość sprawdzał na komputerze co się dzieje z silnikiem a jazda wyglądała tak że wpierw na 3 biegu i gaz do podłogi tak zalecił aż do koĂąca skali obrotomierza czyli czerwone pole do koĂąca, potem na 4 biegu to samo i jak to fachowiec powiedział do odcięcia ale według mnie żadnego odcięcia nie było wskazówka doszła do koĂąca czerwonego pola i i autko jak rakieta do przodu,z tej diagnozy wniosek był taki że był jeden błąd silnika:uboga dawka paliwa po skasowaniu tego błędu już nie występował a ładowanie turbin jest ok.Czy przez taką jazdę można uszkodzić silnik.Z góry dziękuję
Panowie mam takie dziwne pytanie,po co jest czerwone pole na obrotomierzu i wchodzenie wskazówką na to miejsce czy jest niebezpieczne dla silnika czy raczej nie? dlatego pytam bo ostatnio zleciłem fachowcowi diagnozę mojego silnika i turbin i to ja jechałem samochodem a gość sprawdzał na komputerze co się dzieje z silnikiem a jazda wyglądała tak że wpierw na 3 biegu i gaz do podłogi tak zalecił aż do koĂąca skali obrotomierza czyli czerwone pole do koĂąca, potem na 4 biegu to samo i jak to fachowiec powiedział do odcięcia ale według mnie żadnego odcięcia nie było wskazówka doszła do koĂąca czerwonego pola i i autko jak rakieta do przodu,z tej diagnozy wniosek był taki że był jeden błąd silnika:uboga dawka paliwa po skasowaniu tego błędu już nie występował a ładowanie turbin jest ok.Czy przez taką jazdę można uszkodzić silnik.Z góry dziękuję
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Tak wygląda logowanie dynamiczne, silnikowi nic nie będzie a czasami nawet wskazane.slavi30 pisze:a jazda wyglądała tak że wpierw na 3 biegu i gaz do podłogi tak zalecił aż do koĂąca skali obrotomierza czyli czerwone pole do koĂąca, potem na 4 biegu to samo i jak to fachowiec powiedział do odcięcia
- Naprawa Audi A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomek
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
- Naprawa Audi A6
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
- Naprawa Audi A6
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
gembas, Jeszcze nie pora z powodów finansowych, ale jeśli nie problem to napisz mi na PW ile bym musiał na Twoją śliczną funciaków uszykować
Będę szukał 2.7 BES, Q, TIP i podgrzewane fotele jeśli skóra i Parktronic tył. Inne "pierdoły" nie są koniecznością ale widzę że Twoja wyposażona na bogato
Moderatorzy nas powieszą za OT... Więc dla nich

Będę szukał 2.7 BES, Q, TIP i podgrzewane fotele jeśli skóra i Parktronic tył. Inne "pierdoły" nie są koniecznością ale widzę że Twoja wyposażona na bogato

Moderatorzy nas powieszą za OT... Więc dla nich

- Naprawa Audi A6
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
- Naprawa Audi A6
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
ja też latam na castrol edge 5w30 i jestem bardzo zadowolony mam cieżką noge i musze troche dolewać gembas jak myślisz warto zmienić producenta olejugembas pisze:Jak tylko wyjechala z fabryki tylko i wylacznie castrol slx professional powerflow longlife 3 5w30 wymiana co 15 tysi od wymiany do wymiany zero ubytkow,silniczek chodzi pieknie,ale nie zdiw sie jak zaraz wpadna przeciwnicy castrola,to normalne,zawsze do audikow ktore mialem i mam zawsze zalewam castrol i zawsze silniczek chodzi pieknie,pozdrawiam.........slavi30 pisze:Herr gembas,powiedz mi jaki olej stosujesz w 2.7BiT ?