Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ A6 C5] Wycie manualanej skrzyni

Układ napędowy i skrzynie biegów
LUKAUDI
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: LUKAUDI » 23 lis 2011, 23:04

kolego a nie wiesz jak bardzo kosztowna jest ta awaria?? moze bardziej oplacalny od naprawy bedzie zakup drugiej uzywanej skrzyni ?? jezeli przerabiales ten temat bardzo cie prosze o jakies szczegoly. pozdro :)
AUDI ... Vorsprung durch Technik

Hukałowicz

Post autor: Hukałowicz » 24 lis 2011, 07:17

LUKAUDI pisze:kolego a nie wiesz jak bardzo kosztowna jest ta awaria?? moze bardziej oplacalny od naprawy bedzie zakup drugiej uzywanej skrzyni ?? jezeli przerabiales ten temat bardzo cie prosze o jakies szczegoly. pozdro :)
Kolego LUKAUDI temat przerabiam codziennie :> .Jeśli chodzi o koszta,to wszystko zależy od uszkodzeń.Ceny łożysk podadzą Ci w każdym ASO,poza ASO raczej ich nie dostaniesz.Co do pytania-"wymienić czy naprawić" pozostawiam Tobie.Jeśli chodzi o moje doświadczenia,to wiem jak wygląda skrzynia po 200-300 tysiącach km i co można kupić na ALLO z używek.Jeśli kupować 2 skrzynię-to naprawianą z gwarancją pisemną.Pozdrawiam.

LUKAUDI
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: LUKAUDI » 24 lis 2011, 23:29

kolego Hukałowicz :) szkoda ze jestes z gdanska bo jezeli jestes pewien ze wspomniane przeze mnie objawy wskazuja na w/w awarie to oddalbym auto w twoje rece :) powiedz mi tylko czy dlugo moge tak jezdzic i czy zmieszcze sie z naprawa (regeneracja) w kwocie 1000zł ??

Hukałowicz

Post autor: Hukałowicz » 25 lis 2011, 16:19

Jestem pewien.Podjedz do warsztatu zajmującego się skrzyniami,napewno Ci pomogą :> .Pozdrawiam.

LUKAUDI
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: LUKAUDI » 29 maja 2012, 20:27

bardzo prosze o odpowiedz jesli ktos zna moj problem

lol72
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Włodzimierz
Rocznik: 2006
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.0 TDI
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel

Post autor: lol72 » 30 maja 2012, 21:00

Hukałowicz pisze:Kolego LUKAUDI temat przerabiam codziennie :> .Jeśli chodzi o koszta,to wszystko zależy od uszkodzeĂą.Ceny łożysk podadzą Ci w każdym ASO,poza ASO raczej ich nie dostaniesz.Co do pytania-"wymienić czy naprawić" pozostawiam Tobie.Jeśli chodzi o moje doświadczenia,to wiem jak wygląda skrzynia po 200-300 tysiącach km i co można kupić na ALLO z używek.Jeśli kupować 2 skrzynię-to naprawianą z gwarancją pisemną.Pozdrawiam.
Zarzuć jakimiś cyframi, choćby orientacyjnie skoro temat Ci nie obcy.
U mnie też 80-90 km/h delikatne wycie jak to piszą
Hincó pisze:...u mnie np przebijało się to przez normalnie grajace radio i ...
olej wymieniony w planach ceramizer.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja