Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ALL] Plyn do czyszczenia turbo

Wszystko co dotyczy ogólnie całej gamy A6/A7 silników wysokoprężnych, nie przywiązane stricte do konkretnego modelu.
Społeczność Audi A6

Post autor: Społeczność Audi A6 » 12 maja 2012, 21:01

emcetdbc, dokladnie tak jak napisales ale przed wyruszeniem w trase przegazowac pozadnie auto:)

Awatar użytkownika
emcetdbc
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: emcetdbc » 12 maja 2012, 21:05

Dzięki kolego. A czy odpinać wtyczkę czujnika przy przepływomierzu??

[ Dodano: 2012-05-12, 21:09 ]
To autko ma chodzić 10-15min na niskich obrotach czy prze gazować?? Czy gazować dopiero po założeniu węża??

Społeczność Audi A6

Post autor: Społeczność Audi A6 » 12 maja 2012, 21:32

niee nie odpinac po pracy na wolnych obrotach przegazowac

Narko
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Narko » 26 lip 2012, 01:34

no no ;) czytam wszystkie wasze rozmowy i sie sam skusilem do kupienia preparatu wynn's :) juz zamowilem i czekam :) mam 2.5TDI AFB 150km, ostatnio cos zauwazylem ze sie dymi strasznie jak przycisne "wariatke" i sie zastanawiam teraz czy pomoze cos po tym zabiegu :) no i mam jeszcze male pytanie, wypadaloby wymienic odme? bo mam A6 juz ponad rok, jest po wymianie walkow itd ale odmy nie wymienialem od tamtej pory i sie zastanawiam czy wymienic. No i ile tak mniej wiecej wyniesie ta wymiana?:)
dzieki i pozdrawiam ;)

[ Dodano: 2012-07-31, 00:08 ]
Witam ponownie :) dzisiaj wlasnie doszlo zamowienie preparatu wynn's;D i postanowilem odrazu sprawdzic ;) tak wiec postepowalem zgodnie z instrukcja i zrobilem tak jak trzeba (tak mi sie wydaje) po wszystkim wsiadam w autko i ruszam, nooormalnie miazgaaa auto jezdzi jak nigdy dotad, przyspieszenie i to jak przy 3tys obr ciagnie ladnie bez zamulania bylo czyms ekstra ;D

jednym slowem auto ozylo :D jestem mega zadowolony i polecam preparacik Wynn's ;))

Awatar użytkownika
azes
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: azes » 31 lip 2012, 14:38

W jaki sposob ma to wyczyscic turbine od strony goracej gdzie jest sadza? Cudowny srodek ,teraz wszystkie zaklady czyszczace i regenerujace turba beda zamykac interesy <okok> ze tez ludzie daja sie nabierac ryzykujac 'rozbieganiem' silnika...
czy ktos stosujacy ten srodek widzial czyszczenie turbo,ile tam jest sadzy,z ktorej strony i ile trzeba wysilku zeby to usunac? polecam.

wszystkim uzywajacym gratuluje odwagi i fuksa w postaci braku usterki. wspolczuje lekkomyslnosci.

z jednej strony wszyscy narzekaja na jakosc paliwa,delikatnosc wtryskiwaczy itd a z drugiej pakuja plakopodobny syf do bezposrednio do silnika i turbo...

[ Dodano: 2012-07-31, 14:40 ]
Narko pisze:Witam ponownie :) dzisiaj wlasnie doszlo zamowienie preparatu wynn's;D i postanowilem odrazu sprawdzic ;) tak wiec postepowalem zgodnie z instrukcja i zrobilem tak jak trzeba (tak mi sie wydaje) po wszystkim wsiadam w autko i ruszam, nooormalnie miazgaaa auto jezdzi jak nigdy dotad, przyspieszenie i to jak przy 3tys obr ciagnie ladnie bez zamulania bylo czyms ekstra ;D

no tak jeszcze oprocz regeneracji turbo od razu mocy dodaje! zegnajcie tunerzy takze...

Narko
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Narko » 31 lip 2012, 15:33

azes pisze:W jaki sposob ma to wyczyscic turbine od strony goracej gdzie jest sadza? Cudowny srodek ,teraz wszystkie zaklady czyszczace i regenerujace turba beda zamykac interesy <okok> ze tez ludzie daja sie nabierac ryzykujac 'rozbieganiem' silnika...
czy ktos stosujacy ten srodek widzial czyszczenie turbo,ile tam jest sadzy,z ktorej strony i ile trzeba wysilku zeby to usunac? polecam.

wszystkim uzywajacym gratuluje odwagi i fuksa w postaci braku usterki. wspolczuje lekkomyslnosci.

z jednej strony wszyscy narzekaja na jakosc paliwa,delikatnosc wtryskiwaczy itd a z drugiej pakuja plakopodobny syf do bezposrednio do silnika i turbo...

[ Dodano: 2012-07-31, 14:40 ]
Narko pisze:Witam ponownie :) dzisiaj wlasnie doszlo zamowienie preparatu wynn's;D i postanowilem odrazu sprawdzic ;) tak wiec postepowalem zgodnie z instrukcja i zrobilem tak jak trzeba (tak mi sie wydaje) po wszystkim wsiadam w autko i ruszam, nooormalnie miazgaaa auto jezdzi jak nigdy dotad, przyspieszenie i to jak przy 3tys obr ciagnie ladnie bez zamulania bylo czyms ekstra ;D

no tak jeszcze oprocz regeneracji turbo od razu mocy dodaje! zegnajcie tunerzy takze...

ja tylko napisalem jakie ma efekty auto po tym, i powiem ze jestem zadowolony, a ze temat dotyczy tego to napisalem jakie mam zdanie o tym ;)

pozdrawiam!

tomaszek99

Post autor: tomaszek99 » 31 lip 2012, 18:24

Narko pisze:ja tylko napisalem jakie ma efekty auto po tym, i powiem ze jestem zadowolony, a ze temat dotyczy tego to napisalem jakie mam zdanie o tym
Wnioskuje zatem, że nie wiesz co to jest siłą sugesti :)
Jestem na 100 % przekonany, że jak byś zbadał auto na przyśpieszenie i inne osiągi to nie ma żadnej różnicy.
Temat jest długo wąłkowany i kilka razy koegom zasugerowałęm, że zrobiłem coś w aucie i pytałęm jak jeździ każdy gadał że czuć róznice mimo żę nic nie zrobiłęm.
I jestem zdania jakazes, że dajecie sie nabierać :)

Narko
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Narko » 01 sie 2012, 01:11

Jestem na 100 % przekonany, że jak byś zbadał auto na przyśpieszenie i inne osiągi to nie ma żadnej różnicy.

to czemu niby teraz auto ma takiego kopa jakiego nie mialo wczesniej? wytlumaczysz?

i nigdy nie mow ''na 100%" bo nigdy nie ma gwarancji 100%-ej :)

Awatar użytkownika
azes
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: azes » 01 sie 2012, 01:42

Narko pisze:to czemu niby teraz auto ma takiego kopa jakiego nie mialo wczesniej? wytlumaczysz?
moze to wersja premium tego preparatu z chipem <rotfl>

zapoznaj sie z terminem placebo badz autosugestia. czyni cuda :) tak jak twoje auto idzie teraz 6 do setki. nie rob jaj z tym kopem...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja