[ BPP 2.7 179 KM] Róznice miedzy 2.7 a 3.0
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: olyon86
- Rocznik: 2016
- Moje auto: A7 4G
- Nadwozie: Liftback
- Silnik: 3.0 TDI 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
[ BPP 2.7 179 KM] Róznice miedzy 2.7 a 3.0
Witam
Jestem nowy na forum i ma proste pytanko, mam nadzieję że otrzymam odpowiedź.
Jaka jest różnica miedzy 2.7 a 3.0 oczywiście TDI , chodzi mi głównie o te napinacze czy w 2.7 jest ten sam problem co w 3.0. Szwagier ma a6 c6 3.0 TDI i przy odpalaniu jest masakra klekocze jak golf II w dieslu a wymiana tych napinaczy czy bądź naprawa podobno kosztowna.
Z góry dziękuje za odpowiedź
Jestem nowy na forum i ma proste pytanko, mam nadzieję że otrzymam odpowiedź.
Jaka jest różnica miedzy 2.7 a 3.0 oczywiście TDI , chodzi mi głównie o te napinacze czy w 2.7 jest ten sam problem co w 3.0. Szwagier ma a6 c6 3.0 TDI i przy odpalaniu jest masakra klekocze jak golf II w dieslu a wymiana tych napinaczy czy bądź naprawa podobno kosztowna.
Z góry dziękuje za odpowiedź
blady99, z tego co wiem 2.7 dużo bliżej do 3.0 (wzdłużna v6) niż do 2.0 (poprzeczna rzędówka 4).
ollyon86, jeżdżę 3.0 i "terkoce" przy odpalaniu tak z 2-3 sek, 130 tys prawdziwego przebiegu, myślę że do koĂąca roku zmienię napinacze (wszystkie), kumpel ma dla mnie taniego mechanika pod W, problem w kasie jak zwykle
ollyon86, jeżdżę 3.0 i "terkoce" przy odpalaniu tak z 2-3 sek, 130 tys prawdziwego przebiegu, myślę że do koĂąca roku zmienię napinacze (wszystkie), kumpel ma dla mnie taniego mechanika pod W, problem w kasie jak zwykle

Coś się popsuło przy cytowaniu? To akurat moje słowasawik pisze:dokładnie jak już wybierać to brać 3.0blady99 pisze:ollyon86, większość użytkowników 3.0 twiedzi, że szkoda kupować 2.7... bo spalanie niewiele mniejsze... a nie ma takiej frajdy z jazdy... wg. mnie jeśli Audi A6 C6 i w dieslu... to tylko 3.0 i Quattro