[ INNY] Dylemat 2.7 czy 3.0
-
- Forum Audi A6 / A7
Bartek28 kup sobie zadbana na full C5 niz slabego kondona C6 pozatym C6 z poczatkow produkcji niewiadomego pochodzenia moga byc awaryjne i to bardzo...
Radze Ci kupic C5 z koncowki produkcji, najlepiej maxymalnie 6 mscy przed koncem produkcji. Bedzie na 100% pewien stanu technicznego auta poza tym inzynierowie z Audi wszystkie buble juz zdazyli poprawic...?
milego kupowania....
Radze Ci kupic C5 z koncowki produkcji, najlepiej maxymalnie 6 mscy przed koncem produkcji. Bedzie na 100% pewien stanu technicznego auta poza tym inzynierowie z Audi wszystkie buble juz zdazyli poprawic...?
milego kupowania....
The force will be with you...always
które masz na myśli jeżeli chodzi o moją to jest w stanie bardzo dobrym jak na swoje lata dlatedo kupuje go dobry znajomy a cena jest taka bo to już jest wiekowe auto i trzeba wyceniać z głową. ...... .........też myślałem o c5 z 2002-03 ale mimo to że po tym jak już 2 lata jeżdzę c5 powiedzialem sobie że nie kupie innego autka jak a6 i dlatego chciałem sobie zrobić pręzent i kupić coś nowszego i dzieki wam jestem troche mądrzejszy Dziękuje. Morał dla mnie dzwignąć granice 40tysSsmile pisze:Nawet nie chce myśleć w jakim to auto jest stanie ...
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2014
- Moje auto: A7 4G
- Nadwozie: Hatchback
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
To
http://moto.allegro.pl/audi-a6-04r-2-4- ... 60060.html
Albo to
http://moto.allegro.pl/audi-a6-s-line-3 ... 84962.html
I masz zajęcie na parę miesięcy
http://moto.allegro.pl/audi-a6-04r-2-4- ... 60060.html
Albo to
http://moto.allegro.pl/audi-a6-s-line-3 ... 84962.html
I masz zajęcie na parę miesięcy

rozrzad- silnika nie trzeba wyciagacxxxBolo pisze:nie, poprostu próbuję ci uświadomić że nikt ci dobrego auta za psie pieniądze nie sprzeda, niemcy też nie są idiotami i auta zadbane od dziadów wujków itd zostają w rodzinie lub są sprzedawane za cenę adekwatną do jego stanu,sam kiedyś sprowadzałem auta z niemczech i wiem o czym mówie
wątpliwe jest dla mnie by to auto miało niecałe 200tys, bardziej bym sie skłaniał koło 400, a wtedy przygotuj sie na wymiane rozrządu gdzie w 3.0 trzeba wyciągnąć silnik i wiążą sie z tym spore koszta
wymiana wtrysków od 8 do 12 tys w zależności gdzie
skrzynia biegów koło 10 tys
wiec sam widzisz
wytryski- wymiana w 4000 mozna sie zmiescic.
skrzynia biegow- nie robilem wiec sie nie wypowiadam
nie chce mi sie szukac tego tematu ale z tego co pamietam to tylko jedna osoba gdzies po znajomościach zeszła do 7800 za wymiane kompletu wiec wątpie by w twojej cenie sie zmieścic(chyba że robisz pojedynczo i doszedłeś dopiero do kwoty 4k)blady99 pisze:wytryski- wymiana w 4000 mozna sie zmiescic.
ja osobiście w tej cenie szukał bym ładnej A4, niż golasa A6 w stanie

a6-c6-bmk-wymiana-wtryskow-vt15262.htm? ... &start=315 i jest cała lektura o wtryskach gdzie przewijają sie rózne ceny w zależności od tego czy używane czy nowe i gdzie robione ale nie nowe za 4000 z wymianą
Chyba wiem co kupilem i od kogo i za ile. Do tego 1 rok gwarancji. Po prostu trzeba szukac wtryskow z nowszych modeli ktore pasuja do naszych silnikow, wtryski te sa duzo trwalsze niz te z poczatku produkcji 3,0 tdi, dlatego nie sa tak poszukiwane i maja w miare normalne ceny. Nowych na allegro za 1000 zł jest sporo, a kosz wymiany 200 zł.. wiec juz cena 6200. Na forum tez ktos pisał że chyba za 5100 wymienił. Rozrząd ludzie tez robia za 6-8 tys zl..a mozna taniej.
- krawcraf
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krawiec
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.8 FSI 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Hej, mam 2.7 tdi manual, ośka z sierpnia 2005r. Niby ok ale jakbym miał jeszcze raz kupować to raczej 3.0 tdi i raczej 233ps (ale to nie ten przedział cenowy) z Q i TIP bo machanie biegami w tak ciężkim samochodzie to już nie jest przyjemna sprawa, zwłaszcza po mieście w korkach. Ośka ma problemy z trakcją, na mokrym to już wogóle słabo wychodzi. Reszta dla mnie ok. Mam dość bogate wyposażenie całość wyceniona u ubezpieczyciela na 52k. Auto kupione od znajomego który był pierwszym właścicielem. Rok temu w lutym za 52k + 3k za drugi komplet alu. Obecnie ma 211k przelotu i narazie żadnych poważniejszych problemów nie było. Polecam naprawdę! pneumatyczną zawiechę i webesto. Kolejny samochód tylko z tym. Oglądałem ostatnio całą masę 3.0 tdi bo kolega jest zainteresowany i niestety w przedziale 50-60k sprowadzone samochody to raczej mocno zmęczone egzemplarze. Obejrzeliśmy w ciągu ostatnich 2 miesięcy chyba ze 20 i nadal nic nie mamy. Jak coś pojawi się w rozsądnej cenie i dobrym stanie to momentalnie znika. Niestety w tym przypadku na okazję bym nie liczył...
Mam nadzieję, że pomogłem.
Rafał
Mam nadzieję, że pomogłem.
Rafał