german81
Dzięki za podpowiedź

Oczywiscie UNIWERSALNA sonda Bosch to szit do tego auta i szukać Bosch`a ale dedykowanej o tych samych numerach. Widze koszt nie jest jakiś przepoteżny - ok 300 zł
Mam nadzieje , że ten problem pójdzie w niepamieć
Sprawdziłem wskazania korekt na VAG-u i są pomyżej +10% - wychodzi , że mamy nieszczelnosc w dolocie??
Tylko korekty sprawdza sie w kanale 030 , 031 , 032 , 033 a u mnie ich nie ma - są za to wskazania z kanału 007 i własnie tam jest głównie korekta chwilowa jesli sie nie myle. hmm bo akurat dzis podpinam Vag`a a tu sondeczka pracuje na wolnych autko jak zegareczek na wolnych obrotach. Czy moze byc sytuacja , gdy jakas guma pod wpływem temperatury sie rozszerzy , zaczyna cos tam coś tam puszczać i zaczyna głupieć?? Bo to albo wysoka temperatura na dworze , albo dłuuuuuga jazda i mocno nagrzany silnik powodują , ze sonda nie pracuje na wolnych tak jak powinna
Które grupu zlooooooogować?? standardowe czy moze jakies dodatkowe??
Tylkko czy czasami , przez wgraną inną mape i podniesione ciśneinei doładowania nie wkrada sie ten błąd i "głupia praca" od czasu do czasu?
[ Dodano: 2012-04-03, 20:54 ]
chyba jednak nieszczelnosć.... ostatni sonda pracuje na wolnych i żyleta... błedu brak.... jutro na warsztat i szukam nieszczelnosci!
[ Dodano: 2012-04-05, 01:31 ]
Panowie

Przełom w poszukiwaniach - rozebrałem wszystko co sie dało i znalazłem to: (foto)
coś w rodzaju zaworka na odmie - jeden koniec idzie do elastycznego łacznika wprost do skrzyni korbowej , druga częśc idzie do metalowej rury odmy łaczącej TIP`a od Turbo a trzeci idzie do kolektora ssącego.
Przyczym - jak zdjeme wezyk z kolektora ssącego i "zassam" słychac klik i zaworek sie otwiera - a gdy dmuchne niestety chyba powinien siem zaworek zamknać i nie przepuszczać cisnienia - a tu delikatnie czuć jak uchodzi - czyli przepuszcza.
Stad moje pytanie:
Czy to moze dawac lewiznę - szczególnie po rozgrzaniu i ostrzejszej jeździe?? skoro coś jest nie tak - oprócz tego jednak reszta jest sprawna??
Druga sprawa - dzwoniłem do ASO i kosztuje to raptem 54 zł (króciec 20zł , śruba odpowietrzajaca 34zł) ni chu chu nie moge tego wyjać

bedzie zabawa.
Pozdrawiam

1.8 Turbo znam jak własną kieszeń. Obecnie Garret GT28RS, wtryski 350ccm, Remap VTG, DP, IC N. W planach Zakucie Wossnerr i GT56RS. Służę VAS`em.
BLACK EDITION Mod poczatek ----->
Regulamin Punkt 27