german81
Dzięki za podpowiedź

Oczywiscie UNIWERSALNA sonda Bosch to szit do tego auta i szukać Bosch`a ale dedykowanej o tych samych numerach. Widze koszt nie jest jakiś przepoteżny - ok 300 zł
Mam nadzieje , że ten problem pójdzie w niepamieć
Sprawdziłem wskazania korekt na VAG-u i są pomyżej +10% - wychodzi , że mamy nieszczelnosc w dolocie??
Tylko korekty sprawdza sie w kanale 030 , 031 , 032 , 033 a u mnie ich nie ma - są za to wskazania z kanału 007 i własnie tam jest głównie korekta chwilowa jesli sie nie myle. hmm bo akurat dzis podpinam Vag`a a tu sondeczka pracuje na wolnych autko jak zegareczek na wolnych obrotach. Czy moze byc sytuacja , gdy jakas guma pod wpływem temperatury sie rozszerzy , zaczyna cos tam coś tam puszczać i zaczyna głupieć?? Bo to albo wysoka temperatura na dworze , albo dłuuuuuga jazda i mocno nagrzany silnik powodują , ze sonda nie pracuje na wolnych tak jak powinna
Które grupu zlooooooogować?? standardowe czy moze jakies dodatkowe??
Tylkko czy czasami , przez wgraną inną mape i podniesione ciśneinei doładowania nie wkrada sie ten błąd i "głupia praca" od czasu do czasu?
[ Dodano: 2012-04-03, 20:54 ]
chyba jednak nieszczelnosć.... ostatni sonda pracuje na wolnych i żyleta... błedu brak.... jutro na warsztat i szukam nieszczelnosci!
[ Dodano: 2012-04-05, 01:31 ]
Panowie

Przełom w poszukiwaniach - rozebrałem wszystko co sie dało i znalazłem to: (foto)
coś w rodzaju zaworka na odmie - jeden koniec idzie do elastycznego łacznika wprost do skrzyni korbowej , druga częśc idzie do metalowej rury odmy łaczącej TIP`a od Turbo a trzeci idzie do kolektora ssącego.
Przyczym - jak zdjeme wezyk z kolektora ssącego i "zassam" słychac klik i zaworek sie otwiera - a gdy dmuchne niestety chyba powinien siem zaworek zamknać i nie przepuszczać cisnienia - a tu delikatnie czuć jak uchodzi - czyli przepuszcza.
Stad moje pytanie:
Czy to moze dawac lewiznę - szczególnie po rozgrzaniu i ostrzejszej jeździe?? skoro coś jest nie tak - oprócz tego jednak reszta jest sprawna??
Druga sprawa - dzwoniłem do ASO i kosztuje to raptem 54 zł (króciec 20zł , śruba odpowietrzajaca 34zł) ni chu chu nie moge tego wyjać

bedzie zabawa.
Pozdrawiam

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
1.8 Turbo znam jak własną kieszeń. Obecnie Garret GT28RS, wtryski 350ccm, Remap VTG, DP, IC N. W planach Zakucie Wossnerr i GT56RS. Służę VAS`em.
BLACK EDITION Mod poczatek ----->
Regulamin Punkt 27