[A6 C5] otwieranie bagaznika przu uzyciu pilota - nie dziala
[A6 C5] otwieranie bagaznika przu uzyciu pilota - nie dziala
bagaznik nie chce sie otworzyc, kiedy uzywam srodkowego przycisku na pilocie. rozebralem tapicerke (te z trojkatem) i wysledzilem po stonie kierowcy maly silniczek polaczony z mechanizmem zamka klapy, ktory po nacisnieciu srodkowego przycisku pilota wydaje z siebie cichy dzwiek, jakby probowal otworzyc zamek - bezskutecznie. wyglada na to, ze silniczek jest nierozbieralny... jakies sugestie (procz kupna nowego silniczka;))?
Ostatnio zmieniony 02 lip 2009, 13:00 przez Emil, łącznie zmieniany 1 raz.
K@MiL, bagaznik z pilota juz sie nie otwieral, kiedy zaczalem jezdzic tym autem, ale w zwiazku z tym, ze znalazlem ten dodatkowy silniczek, ktory najwyrazniej chcialby zadzialac na sygnal z pilota, ale mu nie wychodzi, mysle, ze rowniez w avancie ta opcja jest dostepna 
slavi16, czytalem tamten watek, nikt nie poruszyl w nim problemu tego nieszczesnego silniczka, a wszystkie opisane w nim usterki nie dotycza mojego auta

slavi16, czytalem tamten watek, nikt nie poruszyl w nim problemu tego nieszczesnego silniczka, a wszystkie opisane w nim usterki nie dotycza mojego auta

Nawet kolego nie do konca. W sedanie po naciśnięciu z pilota klapa się odblokowuje i tylko odskakuje. Całkowicie trzeba ją podnieść ręcznie. Ponoć są dostępne na rynku dobre siłowniki które pozwalałyby na całkowite podnieisienie klapy z pilota.K@MiL pisze:Ale same uniesienie klapy to tylko w sedanie z tego co mi się wydaje...
K@MiL, nie, nie chodzi o uniesie klapy - nie otwiera sie zamek, nawet kiedy przytrzymam dluzej przycisk na pilocie. ustawilem tez odpowiednio zamek kluczykiem. wszystko na nic. slychac za to prace tego wspominanego juz silniczka. tak jakby chcial otworzyc klape, ale mu nie wychodzi. dlatego ten silniczek w tym watku tak walkuje 

-
- Forum Audi A6 / A7
pawelk600, zdjąłem tapicerkę i znalazłem siłownik uruchamiany środkowym przyciskiem. odpiąłem od niego cięgno, za które potem pociągnąłem - zamek otworzył się gładko. potem zamknąłem bagażnik i nie zakładając tapicerki usiadłem na tylnym siedzeniu, żeby przyjrzeć się temu na żywo. zamknąłem centralny zamek, potem go otworzyłem - zamek chodził dobrze, jak zawsze. raz jeszcze zamknąłem zamek i wcisnąłem środkowy przycisk na pilocie. i nic. właściwie prawie nic, siłownik wydał z siebie cichy dźwięk, ale cięgna nie pociągnął. zrobiłem więc jeszcze jeden eksperyment. odpiąłem cięgno od tego siłownika i trzymając wciśnięty jego tłok nacisnąłem środkowy przycisk na pilocie. i siłownik wypchał tłok. i już kompletnie nie wiem o co tutaj chodzi. czytałem jeszcze, że tę opcję trzeba aktywować VAGiem. czy to prawda? nadmienie tylko, ze VAGa nie mam...
i oczywiście chodzi tylko o odskoczenie klapy, nie jej całkowite otwarcie.
i oczywiście chodzi tylko o odskoczenie klapy, nie jej całkowite otwarcie.
Witam mam problem po naciśnięciu środkowego przycisku na pilocie(klapa bagażnika) zamek nie otwiera słychać ze coś tam pracuje ale nie odskakuje ? mogę otwierać bagażnik dopiero po podwójnym naciśnięciu odblokowania całego auta Pomocy
aha i jeszcze jedno raczej winna siłowników naprawdę trzeba użyć siły by klapę podnieść do góry moja dziewczyna ma z tym problem i zakupy wkłada na tylne siedzenie,słyszałem ze są mocniejsze siłowniki które by podniosły klapę bagażnika automatycznie
?
Pozdrawiam
aha i jeszcze jedno raczej winna siłowników naprawdę trzeba użyć siły by klapę podnieść do góry moja dziewczyna ma z tym problem i zakupy wkłada na tylne siedzenie,słyszałem ze są mocniejsze siłowniki które by podniosły klapę bagażnika automatycznie

Pozdrawiam
Panowie odgrzeje temat w sedanie który teraz mam na stanie (kumpla) Też c% jest dziwny problem Wszystko działa normalnie oprócz otwierania bagażnika z pilota i guzika w klapie jedynie z kluczyka da się otworzyć. Nadmienię że siłownik wymieniłem( sprawdzałem miernikiem i na stykach jest cały czas 12V tylko jak np nacisnę guzik spada.) i dalej nic po za tym jest coś takiego że światełko w bagażniku normalnie się pali ale przy naciśnięciu przycisku na klapie przygasa. Nie wiem czy ma to coś wspólnego czy nie nie wiem gdzie się czepnąć.
Witam. Pozwolę sobie podłączyć pod temat bo nie chce już zakładać kolejnego.
Mam też problem ze swoim bagażnikiem. A mianowicie chodzi o to ze jak kupiłem auto (jakieś 2m-ce temu) zamek klapy był popsuty i nie moglem go wcale zamknąć (ani z kluczyka ani z pilota) wszystko się zamykało oprócz bagażnika. Rozebrałem zamek naprawiłem zamek i mogę bagażnik zamknąć kluczykiem (i jak przekręcam kluczyk w bagażniku to zamykam i otwieram cały samochód) ale jak zmykam lub otwieram auto z pilota lub przez zamek w drzwiach kierowcy to bagażnik się nie zamyka a wszytko inne tak... Nie wiem co mam z tym zrobić, słyszałem od nie których ze to może komputer odłączył zamek i trzeba go VAGiem z powrotem włączyć. Czy to możliwe?
PS. Pytanie poboczne zamek klapy powinien wrócić od pozycji wyjściowej po zamknięciu kluczykiem czy zostać w pozycji poziomej pytam bo u mnie jak naprawiłem zamek to zostaje on w pozycji poziomej?
Może trochę zagmatwanie to napisałem ale mam nadzieje ze rozumiecie o co mi chodzi:)
Pozdrawiam
Mam też problem ze swoim bagażnikiem. A mianowicie chodzi o to ze jak kupiłem auto (jakieś 2m-ce temu) zamek klapy był popsuty i nie moglem go wcale zamknąć (ani z kluczyka ani z pilota) wszystko się zamykało oprócz bagażnika. Rozebrałem zamek naprawiłem zamek i mogę bagażnik zamknąć kluczykiem (i jak przekręcam kluczyk w bagażniku to zamykam i otwieram cały samochód) ale jak zmykam lub otwieram auto z pilota lub przez zamek w drzwiach kierowcy to bagażnik się nie zamyka a wszytko inne tak... Nie wiem co mam z tym zrobić, słyszałem od nie których ze to może komputer odłączył zamek i trzeba go VAGiem z powrotem włączyć. Czy to możliwe?
PS. Pytanie poboczne zamek klapy powinien wrócić od pozycji wyjściowej po zamknięciu kluczykiem czy zostać w pozycji poziomej pytam bo u mnie jak naprawiłem zamek to zostaje on w pozycji poziomej?
Może trochę zagmatwanie to napisałem ale mam nadzieje ze rozumiecie o co mi chodzi:)
Pozdrawiam