Wykrzyknik czerwony,mialem to samo w ubiegłym roku,to oznacza ze w tym momęcie masz slaby aku.Po odpaleniu chwilke się podładuje i jest ok.Ale ja mialem to za kazdym porannym odpalaniem auta,zmienilem aku na nowy i w tym roku przy tych mrozach jest spokój niema wykrzyknika.
tu masz temat
-afn-19-110-km-kontrolka-z-wykrzyknikiem-vt42932.htm
[ A6 C5] Piszczy i zapala się kontrolka
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- 19Maaarcin89
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Silnik: 2.4 AGA 165KM
- Paliwo: Benzyna+LPG
-
- Forum Audi A6 / A7
co do tego aku,to tak sobie myślę,że to nie koniecznie bateria słaba, bo nawet jak trochę pojeździłem to powinna się podładować i przy ponownym rozruchu silnika nie powinna piszczeć, a tu raz piszczy raz nie. teraz nie piszczy ale znalazł sie problem czemu ciężko mi palił na ciepłym, miałem luźną mase, po zrobieniu tej masy nic się już nie dzieje, nawet ta kontrolka nie piszczy....
-
- Forum Audi A6 / A7
Ciekawy jestem czy ten problem może też dotyczyć C6, mam podobną sytuację, raz na jakiś czas, chwilę po odpaleniu zapala się czerwony wykrzyknik w kółku, wiem że to coś z hamulcami bo wywala też napis BRAKES, mruga i piszczy przez parę sekund i gaśnie. Dzieje się to przy temp. rzędu -14 -16, dzisiaj jak odpalałem przy -7 to nic nie wywalał...
Siema!
mam u siebie podobny problem z zapalającym się na kompie wykrzyknikiem i 3 'piszczeniami' przy odpalaniu. Jednak mam pewną wątpliwośc odnośnie powiązania tego z akumulatorem. Mianowicie jak można mówić o słabym aku gdy wskazówka 'naładowania' aku pokazuje prawie max skali? A tak jest u mnie. Dodatkowo, aku sprawdzane przyrządami i jest to faktyczny stan (czujnik w samochodzie nie przekłamuje). Auto odpala pięknie nawet w największe mrozy. A mimo to wywala ten wykrzyknik i piszczy 3 razy po odpaleniu. Why?
mam u siebie podobny problem z zapalającym się na kompie wykrzyknikiem i 3 'piszczeniami' przy odpalaniu. Jednak mam pewną wątpliwośc odnośnie powiązania tego z akumulatorem. Mianowicie jak można mówić o słabym aku gdy wskazówka 'naładowania' aku pokazuje prawie max skali? A tak jest u mnie. Dodatkowo, aku sprawdzane przyrządami i jest to faktyczny stan (czujnik w samochodzie nie przekłamuje). Auto odpala pięknie nawet w największe mrozy. A mimo to wywala ten wykrzyknik i piszczy 3 razy po odpaleniu. Why?

KarolB
-
- Forum Audi A6 / A7