[ A6 C5] dziwny odgłos po wyłączeniu klimy
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.8T AEB 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
[ A6 C5] dziwny odgłos po wyłączeniu klimy
ostatnio padła mi zmieniarka i jakiś czas jeździłem bez muzyki i wtedy pojawił się ten dziwny dźwięk .kiedy wyłączam całkowicie klime czyli off , w okolicy schowka słychać co kilka sekund jakby coś się załączało i wyłączało . na postoju przyłożyłem głowę w okolice schowka i jest tam jakieś urządzenie i to właśnie w nim w środku słychać te odgłosy .cóż to może być??? czy u was jest tak samo ? 

VAG tutaj nie pomoże. trzeba wybrać się do jakiegoś serwisu najlepiej BOSCH i poprosić o wykonanie kalibracji climatronika KTS-em. Po tym zabiegu powinno pomóc, jeśli nie to trzeba szukać przyczyny usterki 601 (położenie klapy poza zakresem). Pozdrawiam.
Ferdrico
Jestem mechatronikiem pojazdowym. Pracuje w BOSCH CAR SERVICE i chętnie pomogę. Specjalizuję się w LPG.
Jestem mechatronikiem pojazdowym. Pracuje w BOSCH CAR SERVICE i chętnie pomogę. Specjalizuję się w LPG.
tomekw24, czy poniższy temat jest o tym samym? To jak widzę, narazie problem rozwiązany i pomogła właśnie adaptacja: -a6-c5-blad-klimatyzacji-vt44195.htm