Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5 ] Odnowa lamp - przednich.

Warsztat
Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Motostacja
Rocznik: 2004
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.7TDI 163KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel

Post autor: Motostacja pl » 12 mar 2012, 11:11

sadzik65439 pisze:
mwx pisze:A nie zlikwidowałeś sobie przypadkiem kierunkowskazu? Bez odbłyśnika może być słabo widoczny..
jest odrobine slabiej widoczny ale bez przesady, jak tak jezdze juz ponad rok czasu i nic, bardzije martwi mnie ze w ledach z tylu slabo widac kierunkowskaz :/
ÂŁadne "odrobinę" <luzik> hehe. Równie dobrze mozna było jeszcze pomalować odbłysnik od drogowych, pewnie też tylko "odrobinę" byłoby mniej widoczne <figielek>

Prawda jest taka, że przed tym "tjuningiem" istniał odbłysnik kierunków a po nim nie ma go w ogóle !

No nic, ktoś to przepuszcza na badaniach technicznych, tylko w przypadku kolizji trzeba się liczyć z tym, że druga strona powie, że nie widział kierunkowskazu i wtedy wina Wasza :) .

Nie rozumiecie tego, że dobrze widoczne kierunkowskazy, STOP ( bo przyciemniony STOP to tez częsty wynik "tjuningu") to po prostu dbanie o własną d..ę ???
Części samochodowe online - Motostacja pl

Awatar użytkownika
Bombee
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: Bombee » 12 mar 2012, 11:43

Jeśli by ktoś był chętny - po poszukiwaniach firm regenerujących odbłyśniki znalazłem w cenie 60 zł regenerację odbłyśnika i soczewki.
Lampę naley rozebrać we własnym zakresie i przesłać części - oczywiście wysyłka dodatkowo płatna.

Więcej info tutaj:
www.brych.cieszyn.pl
mialo byc 1,9 TDI Sedan, jest 2,5 TDI Avant
:)
http://www.motostat.pl/user_images/890/icon1.png

gość_

Post autor: gość_ » 13 mar 2012, 08:22

RomanS, zobacz sobie tutaj i powiedz czy stracil wiele migacz ze swoich wlasciwosci :D
a6-avantbentley-19recaroair-ride-vt24206.htm

Awatar użytkownika
tensknis
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: tensknis » 13 mar 2012, 13:05

ja nikomu tutaj nie narzucam malowania ale pokazuje jak ja to zrobilem ,wielu znas czysci lampy i by cos zmienilo niechcesz nie musisz malowac ,po co to gdybanie cobedzi jak.... :p

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Motostacja pl » 13 mar 2012, 13:40

sadzik65439 pisze:RomanS, zobacz sobie tutaj i powiedz czy stracil wiele migacz ze swoich wlasciwosci
No chyba nie chcesz mi wmówić, że lustro czarne matowe odbija tyle samo światła co oryginalny odbłysnik ??? <szok>

To po co napylamy odbłysniki w reflektorach ? Pomalujmy je na czarny mat !!! <rotfl>

Przecież to chyba logiczne, że kazde przyciemnienie zmniejsza ilość światła emitowanego na drogę <okok>

No chyba, że nie ? <szok>
tensknis pisze:ja nikomu tutaj nie narzucam malowania ale pokazuje jak ja to zrobilem ,wielu znas czysci lampy i by cos zmienilo niechcesz nie musisz malowac ,po co to gdybanie cobedzi jak....
Nie obrazj się. Chciałeś się pochwalić jak zrobiłeś i poddać osądowi forum to to zrobiłeś. I git. Jeżeli jednak poddałes to pod osąd forum to musisz się liczyć z tym, że nie tylko pochlebne opinie zbierzesz <okok>
ÂŻresztą to co zrobiłeś to nie jest to jakieś odkrycie, bo jak widzisz przed Tobą był kol. sadzik65439, a być może inni też <okok>

Pewnie Koledzy nigdy nie słyszeliście o homologacji itp. Albo słyszeli ale zwyczajnie maja to gdzieś.
Guzik mnie obchodzi co sobie zrobicie, ale jak ktoś na Was wjedzie bo nie zauważy kierunkowskazu to co będzie ? (Wiem, wiem, slepy był, i się nie poznał na Waszym wynalazku :) ). A jak rozjedziecie pieszego który wlezie pod koła bo niedowidział i takiego kierunku nie zauważył ? Pal licho że jak przezyje to będziecie mu może płacić rentę, ale jak nie przeżyje to Wy będziecie musieli z tym zyć !!!

Teraz pewnie bedzie odzew, że Wy nieeeee !!!! nigdy w życiu nikogo nie przejedziecie, bo to niemozliwe, jestescie najlepszymi kierowcami na świecie itp.

No to gratuluje dobrego samopoczucia <okok>

Napisałem to z czystej życzliwości, bo widzę, że tego aspektu nie wzięliście pod uwagę :)

No chyba, że wzięliscie ale macie to zwyczajnie w d.... :|

Awatar użytkownika
tensknis
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: tensknis » 13 mar 2012, 22:37

Romku nie obrazam sie nie neguje twojej opini , oczywiscie moj pomysl na ten mod jest zapozyczony od sadzika

gość_

Post autor: gość_ » 14 mar 2012, 07:45

RomanS pisze:To po co napylamy odbłysniki w reflektorach ? Pomalujmy je na czarny mat !

Przecież to chyba logiczne, że kazde przyciemnienie zmniejsza ilość światła emitowanego na drogę
Roman napisalem ze swiatlo jest slabiej widoczne ale nie az tak
dla przyklady w sloneczne dni kiedy swiatlo pada a wprost na reflektor nie widzis kierubku jak masz ori odblysnik bo sie od niego swiatlo odbija i co?
U mnie w tym przypadku bedzie widac, bo od matu slonce jak sam wiesz Ci sie nie odbije
Nie zapominaj ze kierunkowskaz nie dziala tylko na zasadzie odbijanego swiatla, ale mituje tez swiatlo przed siebie :D
Najlepiej bedzie jak naram kiedys filmik zeby Ci to udowodnic, bo spierac sie nie chce

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Motostacja pl » 14 mar 2012, 22:58

sadzik65439, to nie chodzi o spieranie się <okok> Kazdy z nas ma na pewno wystarczajaco duzo innych problemów aby się jeszcze na forum A6 dołować <okok>

Co do wzgledów estetycznych to nie moge napisać, że mi się to nie podoba. Bo podoba się <okok> <okok> No może troche podobny do niecieszącego się dobra opinią efektu "sadzonego jajka" z lamp przedliftowych.

Natomiast swiatła kierunkowskazu muszą poza podobaniem się spełniac okresloną rolę w ruchu drogowym. To już nie chodzi o to, że w jakimś przepisie zapisano w jakiej odległości ile maja dawać światła. Bo one maja dawać tego swiatła ile tylko się da, na maxa !

To, że zrobiłeś fotkę z bliska w okreslonych warunkach na której widać cos pomaraĂączowego to nie znaczy, że bedzie to widać (lepiej lub co najmniej tak samo jak standardowa lampa) z odległości kilkudziesięciu, czy np. 150 metrów (napisałem wyzej: im z dalszej tym lepiej) w deszczu, w nocy, przy zapalonych reflektorach!

Dalej twierdzę, że bedzie to mniej widoczne, bo emisja swiatła z odbłyśnika czarny mat (odbicie) jest prawie żadna w porównaniu z odbłysnikiem błyszczącym <okok>

Dla mnie im bardziej odbijający odbłyśnik tym lepiej <okok>

Zauważenie na drodze włączonego kierunkowskazu skutkuje podjęciem przez innych użytkowników określonych działaĂą czy reakcji. Opóźnione zauważenie opóźni te działania <mysli>

A to może oznaczać czyjeś zdrowie lub życie. Dla mnie sprawa analogiczna jak w przypadku kiepskich (lub łysych ) opon, gdzie przy hamowaniu może komuś zabraknąć przysłowiowe pół metra i w efekcie może kogoś rozjechać <mysli>

lukasza6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: lukasza6 » 19 mar 2012, 23:13

czesc polerowal ktos z was halogeny da sie wogule jak tak to pochwalcie sie czym i jak dzieki

Awatar użytkownika
arkadiuso
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Arkadiusz
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Silnik: 1.8T AWT 150KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna+LPG

Post autor: arkadiuso » 20 mar 2012, 07:12

Kolego lukasza6, taki babol piszę się "w ogóle" trochę słownika poczytaj.. a żeby nie robić ot.. to będzie problem bo tam jest szkło, które ciężko wypolerować.. zawsze możesz próbować, ale nie pójdzie tak łatwo jak z plastikiem..
Arecki
..........
Vag
pomogę ile potrafię
Łódź i okolice

Rafi936
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Rafi936 » 20 mar 2012, 19:16

kolego poczytaj ten temat od poczatku... wlasnie skonczylem to wszystko czytac od pierwszej strony do ostatniej... chlopaki tam polerowali halogeny... i super im to wychodzilo!!!! wogole super temat i piekne lampy chlopaki macie:):) ja sie najaralem tym i tez sie wezme za czyszczenie lamp i halogenow:):) jak to zrobie pochwale:):)

pozdrowionka leca:):)
Audi FOREVER

vikus
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Wiktor
Rocznik: 2008
Moje auto: Q7
Nadwozie: SUV
Silnik: 2.0 TDI

Post autor: vikus » 20 mar 2012, 20:24

Ja osobiście jeśli chodzi o halogeny to chyba skuszę się na coś takiego:

http://allegro.pl/audi-a6-c5-97-99-szkl ... 75585.html

Halogeny są szklane i myślę, że to jest lepszy sposób.

Pozdro...

Awatar użytkownika
arkadiuso
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Arkadiusz
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Silnik: 1.8T AWT 150KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna+LPG

Post autor: arkadiuso » 21 mar 2012, 06:52

Rafi936 pisze:chlopaki tam polerowali halogeny... i super im to wychodzilo
a wiesz, że światło przechodząc przez polerowane szkło załamuję się i odbija chyba nie.. można zrobić, ale to już nie to samo.. ważne żeby ładnie wyglądało <glupek>
Arecki
..........
Vag
pomogę ile potrafię
Łódź i okolice

Rafi936
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Rafi936 » 21 mar 2012, 10:42

arkadiuso pisze:
Rafi936 pisze:chlopaki tam polerowali halogeny... i super im to wychodzilo
a wiesz, że światło przechodząc przez polerowane szkło załamuję się i odbija chyba nie.. można zrobić, ale to już nie to samo.. ważne żeby ładnie wyglądało <glupek>
dla twojej wiadomosci kolego wiem... ale jak sa szkla porysowane i poobijane kamyczkami z drog to chyba tez jest dobrze.. a przy okazji ze ladnie wyglada to ruga sprawa,,, i dla twojej wiadomosci to na 100% lepiej swieci... a na halogenach nie jezdzisz caly czas...
Audi FOREVER

banancz99
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: banancz99 » 22 mar 2012, 08:45

Witam tak się zastanawiam czy lampy nie są oryginalnie klejone na taki klej http://allegro.pl/sztyfty-klej-bialy-do ... 83611.html
Nie masz problemu?? znajdź kobietę kup samochód i przygarnij psa.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja