jak wskazuje tema pytanie jest konkretne i zastanawia mnie czy ktoś z was zna na nie odpowiedz ja szukam i znaleść nie mogę chodzą legendy i sprawdzam je po kolei teraz jedna jest teka żeby jeździć na olejach syntetykach albo nawet tak zwanych super syntetykach 0W-30 ja jeżdżę na Castrolu Magnateku 10W-40 nie mogę zmienić oleju bo nie wiem na czym jeździł poprzedni właściciel auto mam z Francji wiec mógł jeździć na wszystkim dlatego postanowiłem lać magnateka jako ultimatum potem słyszałem że powinno się zmieniać odmę co jakiś czas więc teraz tak zrobię kupiłem filtr odpowietrzenia skrzyni korbowej (odma)

kosztowało mnie to z uszczelniaczami i innymi bzdurami 320PLN ale dalej nie wiem czy jestem w stanie uniknąć kosztu który mogę ponieść dodam że autko ma przejechane 216000 KM a w lesie szumią że wałki padają przy 250000 KM

ja już jeba.... tyle kasy w ten samochód że głowa boli i wszystko na orginalnych częściach ale co wam będę mówił sami wiecie ile kasy leci na te auta a mimo to je kochamy (powinniśmy się leczyć jak to mówi moja żona ) powiedzcie mi czy można coś jeszcze zrobić aby uniknąć kosztów wymiany rozrządu
z góry dzięki