[ A6 C5] kontrolka nie gasnie
[ A6 C5] kontrolka nie gasnie
witam wszystkich!! szukalem ale nie znalazlem takiego tematu... a mianowicie zaswiecila mi sie kontrolka do wymiany klockow... rzeczywiscie klocki byly do wymiany.. ale jeszcze zrobilem na nich okolo 500km moze troszke mniej... postanowilem wymienic komplet przod i komplet tyl razem z tarczami wymienilem wszystkie tarcze wszystkie klocki ale po zalozeniu nowych czesci kontrolka nie znikla... i juz troche jezdze myslalem ze zniknie ale niestety...
prosze o pomoc co zrobic?? jak to naprawic.. nie wiem czy to wazne ale jeszcze po wymianie nie byl podlaczany kompyter moj mechanik powiedzial ze nie trzeba ... pozdrawiam prosze o szybka pomoc

Audi FOREVER
Rafi936, kolego odepnij te kostki od klocków weź cienki przewodzik i wetknij to wtyczki tak aby zamknąć przejście z jednego kabelka do drugiego po obu stronach i zobacz czy dalej świeci komunikat.Działanie tych czujników w klockach jest proste jak są dobre obwód jest zamknięty klocek się wyciera i zostaje przerwany obwód i zapala się kontrolka pozdrawiam.
dzieki..
jutro tak zrobie i napisze co i jak czy cos z tego wyszlo...
a jeszcze jedno czy to mozliwe zeby gdzies tak dalej przy kole sie jakis kabelek pprzerwal czy cos?? bo podobno w jednej wiazce ida kable od czujnikow klockow i abs.. w sumie to chyba nie mozliwe zeby tam sie cos przerwalo nie??

Audi FOREVER
nie nie kolego.. mechanik to taki kumpel bylem przy wymienianiu klockow wszystko podpiete i wogole... i jeden dzien tak jezdzilem bo myslelismy ze zniknie ale nie zniklo.. i drugiego dnia jeszcze raz wszystko sprawdzalismy i niby bylo wszystko wporzadku.. nie wiem jutro zrobie tak jak ty mowisz i dam znac co z tego wyszlo:)
[ Dodano: 2012-03-06, 16:21 ]
no i...
dziekuje kolego za rady:):) nie laczyla ta kostka co laczy klocki z tym przewodem od samochodu... nie dalo sie jej wcisnac zeby zakoczyla... wkoncu mi sie udalo tak w polowie i zlapalem to wszystko spinka i kontrolka zgasla... dziekuje za podpowiedzi..
temat uznaje za zamkniety:) klikam pomogl:)
[ Dodano: 2012-03-06, 16:21 ]
no i...

Audi FOREVER