Witam,
mój znajomy jest posiadaczem A6 C6. Od jakiegoś czasu skarży się na przykry zapach wydobywający się z nawiewów. Wyciągnęliśmy filtr kabinowy i jest on przesiąknięty tym właśnie zapachem- przyczyną jest zapewne zagrzybiała klimatyzacja i jej chłodniczka. Jaka metodę polecilibyście to pozbycia się tego zapachu? Czy pianką czy ozonowanie? Jeśli pianką to czy jest jakiś opis tej operacji? Jeśli pianka to zapewne jest dużo zabawy z dostaniem się do chłodniczki i nie jest to zadanie na 1 godzinę.
Z góry dziękuje za odpowiedź i pozdrawiam.
[ A6 C6] Zapach plesni z nawiewów klimatyzacji- jak się go p
-
- Forum Audi A6 / A7
Tu na bazie Civica jest dokładnie opisane:
http://forum.samnaprawiam.com/nadwozie- ... -vt185.htm
http://forum.samnaprawiam.com/nadwozie- ... -vt185.htm
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
Właśnie tak myślałem, tylko wyczytałem, że najlepiej bezpośrednio napsikać dość obficie tą pianką na chłodniczke, ponieważ grzyb siedzi między blaszkami. U mnie jest bardzo prosty dostęp do chłodniczki i napędu- A6 już jest dużo bardziej skomplikowana- ale będziemy działać w tygodniu- na razie pozbieram informacje.
-
- Forum Audi A6 / A7
Bardziej polecam Ozonowanie. Ostatecznie ultradźwieki. Ozon ma to dosiebie że "dusi" grzyby - a jednak chemia aby zadziałała raz a dobrze musi być niestety droga. I smierdzi później jak w szpitalu. Polecam ozonowanie - jesli jedno pomoze po czesci - porządny zakład drugie zrobi gratis - bądź do skutku kiedy zapach zniknie .
1.8 Turbo znam jak własną kieszeń. Obecnie Garret GT28RS, wtryski 350ccm, Remap VTG, DP, IC N. W planach Zakucie Wossnerr i GT56RS. Służę VAS`em.
BLACK EDITION Mod poczatek ----->
Regulamin Punkt 27
BLACK EDITION Mod poczatek ----->
Regulamin Punkt 27