[A6 C5] Dmucha z korka.. ezektor?
Witam panowie mam pytanie dotyczące ezektora zabrałem sie dziś za sprawdzenie jego drożności po dwóch wymianach ulczelki pod pokrywą, po zdemontowaniu okazało się, że ezektor jest zatkany przy wlocie odmy.Zalałem go naftą i przy pomocy linki hamulcowej od roweru udało mi się ja odetkać po zamontowaniu ezektora i odpaleniu silnika pojawiło sie syczenie przy ezektorze i po odkręceniu korka wlewu oleju i przyłożeniu kartki leciutko ja zasysa.Czy tak działa drożny ezektor i wszystko jest ok czy szlak go trafił całkowicie proszę o porade dziękuje i pozdrawiam 

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 2002
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7T 230KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Syczeć nie powinien może zrobiłeś za dużą dziurę i ezektor teraz nie ma możliwości zamknięcia (albo go uszkodziłeś gdzieś jeszcze lub jest pęknięty) Nie ma co eksperymentować z ezektorem bo jest on połączone z servem i kiedyś jak pęknie możesz stracić hamulec, taki element może być kruchy po kilku latach. Generalnie to tak lekko powinien zasysać.
Piotrku... spójrz, to jest naprawdę proste z ustawieniem profilu auta: nowosci-i-komunikaty/poprawki-nowe-foru ... 00518.html