[ A6 C5] BRAK HAMULCÓW.CZY TO VACUMPOMPA?
[ A6 C5] BRAK HAMULCÓW.CZY TO VACUMPOMPA?
Witam wszystkich.Mój problem z hamulcami pojawia sie czasami zwłaszcza rano ,gdy wyjeżdżam do pracy ,jade pare metrów osiedlową uliczka i zatrzymuje sie przed skrzyżowaniem wtedy hamulce dzialają jak na wylaczonym silniku czyli prawie zero hamowania.Dodam ,że ten problem mialem juz wczesniej wtedy mechanik stwierdzil zle dzialajaca vacumpompe i wymienilem na uzywke i po mieciacu znow to samo.Czy to pech ,czy może cos innego np.serwo.prosze o fachową pomoc.
- 7agan
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
czegoś takiego jak vacuum nie kupuje się na szrocie.
przerabiałem to u siebie 3 razy zanim dotarło do mnie że to element który się zużywa prędzej czy później głownie w zależności od stosowanego oleju i okresowych wymian,
Kupując na szrocie nigdy nie będziesz wiedział jaki jest stan pompki.
I na nic nie zdadzą się zestawy regenerujące. trzeba po prostu kupić nowe.
A jeszcze jak używasz rzadkiego oleju w pełni syntetycznego to bardzo prawdopodobne że używana pompa nie będzie działać.
Dla pewności po prostu zmierz ile podciśnienia daje na wyjściu i jak szybko ono powstaje.
Jeśli będzie -0.8<twoje podciśnienie<-1 to przyczyny szukaj gdzie indziej.
jeśli będzie <-0.8 to kup nowe vacuum
przerabiałem to u siebie 3 razy zanim dotarło do mnie że to element który się zużywa prędzej czy później głownie w zależności od stosowanego oleju i okresowych wymian,
Kupując na szrocie nigdy nie będziesz wiedział jaki jest stan pompki.
I na nic nie zdadzą się zestawy regenerujące. trzeba po prostu kupić nowe.
A jeszcze jak używasz rzadkiego oleju w pełni syntetycznego to bardzo prawdopodobne że używana pompa nie będzie działać.
Dla pewności po prostu zmierz ile podciśnienia daje na wyjściu i jak szybko ono powstaje.
Jeśli będzie -0.8<twoje podciśnienie<-1 to przyczyny szukaj gdzie indziej.
jeśli będzie <-0.8 to kup nowe vacuum