[ A6 C5] intensywny zapach spalin na postoju
[ A6 C5] intensywny zapach spalin na postoju
witam od dluzszego czasu mam problem z zapachem spalin w kabinie.najbardziej jak samochod jest rozgrzany i stoi w miejscu.moze ktos to juz przerabial.pozdrawiam
Re: intensywny zapach spalin na postoju
U mnie jest podobnie, obstawiam siatkę elastyczną (łaczenie tłumika), chyba się koĂączy.ziomal74 pisze:witam od dluzszego czasu mam problem z zapachem spalin w kabinie.najbardziej jak samochod jest rozgrzany i stoi w miejscu.moze ktos to juz przerabial.pozdrawiam
Re: intensywny zapach spalin na postoju
Sprawdź też uszczelke pod pokrywą zaworów, u mnie zamiast uszkodzenia elastycznej siatki w ukladzie wuydechowym okazało się że silnik poci się spod pokrywy zaworów, olej ścieka po bloku silnika i jak się nagrzeje silnik czuć na postoju "spaliny
I rzeczywiście, na zimnym silniku spalin nie czuć
I rzeczywiście, na zimnym silniku spalin nie czuć
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2006
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
obstawiam że to spalony olej a nie spaliny z układu wydechowego, jeśli mam rację to masz wyciek i olej leci na kolektor, tak jak kolega wcześniej napisał na zimnym silniku nie czuć, dopiero jak się rozgrzeje. w zagazowanych autach zdarza się że w odmie zbiera się syf ( mieszanina oleju z wodą), która może zamarznąć i spowodować niedrożność w układzie odpowietrzania, wtedy ciśnienie wywala gdzie indziej. poczytaj na forum o wyciekach, ezektorze i odmach, jest tego sporo i będziesz wiedział co robić
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Moje auto: A6 C5
- Rocznik: 2003
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7T 230KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Jeżeli pod maska nie widać dymu po zgaszeniu motoru i wycieków nie ma to może nie masz katalizator i Ci spaliny zaciąga wentylacją.
Piotrku... spójrz, to jest naprawdę proste z ustawieniem profilu auta: nowosci-i-komunikaty/poprawki-nowe-foru ... 00518.html