[ AGA 2.4 165 KM] Jakie świece zapłonowe do AGA 2.4 165Km +
- arkadiuso
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Arkadiusz
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.8T AWT 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Trochę info. jak ktoś chce.. ale ile w tym prawdy?? trzeba trochę poczytać..
http://www.gazeo.pl/swiece_i_lpg.php
jak dla mnie to zakładać takie jak przewidział producent.. ewentualnie irydowe tak jak wcześniej było wspomniane dłużej pożyją..
http://www.gazeo.pl/swiece_i_lpg.php
jak dla mnie to zakładać takie jak przewidział producent.. ewentualnie irydowe tak jak wcześniej było wspomniane dłużej pożyją..
Ostatnio zmieniony 22 lut 2012, 09:36 przez arkadiuso, łącznie zmieniany 1 raz.
Arecki
..........
Vag
pomogę ile potrafię
Łódź i okolice
..........
Vag
pomogę ile potrafię
Łódź i okolice
Ja mam u siebie w ACK świece NGK Laser Platinum http://www.ngksparkplugs.com/products/s ... atinum.asp
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
Dobra instalacja i Tylko i wyłaczne BRC dobra regulacja i auto bedzie tak samo jechac jak na benzynie kolego:) wiem co mowie bo zakładam instalacje od pewnego czasu:)A sa przypadki ze chodzi lepiej na gazie jak na benzynie bo z wiekiem podzespoły czyli i pompa i wtryski nie sa az tak wydajne jak od nowosci i jak nowe wtryskiwacze gazowe:)Sprawdzone.Nie ma co sie bać Gazu:)Tylko trzeba dbac i wiedziec co sie robi:) pozdrawiampiotrek24dm pisze:Ja używam dwuelektrodowych NGK ale przy najbliższej wymianie bedzie BERUGazu nie posiadam i nigdy posiadać nie będę bo mi odbiera przyjemność z jazdy. Ale jeżeli ktoś lubi gaz to ponoć była taka teoria że najlepiej jednoelektrodowe ale według mnie nie ma to znaczenia. Gaz jest suchy benzyna nie ale co to ma do świecy to nie wiem.
- arkadiuso
- Forum Audi A6 / A7
nie ma to jak sobie założyć złodzieja paliwka.. na www.lpg-forum.pl są dobre opinie o tej instalacji.. takie małe OTsajmon8526 pisze:Tylko i wyłaczne BRC
Ostatnio zmieniony 22 lut 2012, 09:23 przez arkadiuso, łącznie zmieniany 2 razy.
Arecki
..........
Vag
pomogę ile potrafię
Łódź i okolice
..........
Vag
pomogę ile potrafię
Łódź i okolice
jak również i negatywnearkadiuso pisze:nie ma to jak sobie założyć złodzieja paliwka.. na www.lpg-forum.pl są dobre opinie o tej instalacji.. takie małe OTsajmon8526 pisze:Tylko i wyłaczne BRC

- A6 Forum - fassi1
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi A6
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Paliwo: Diesel
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 2002
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7T 230KM
- Napęd: Quattro
- Paliwo: Benzyna
sajmon8526 pisze: Dobra instalacja i Tylko i wyłaczne BRC dobra regulacja i auto bedzie tak samo jechac jak na benzynie kolego:) wiem co mowie bo zakładam instalacje od pewnego czasu:)A sa przypadki ze chodzi lepiej na gazie jak na benzynie bo z wiekiem podzespoły czyli i pompa i wtryski nie sa az tak wydajne jak od nowosci i jak nowe wtryskiwacze gazowe:)Sprawdzone.Nie ma co sie bać Gazu:)Tylko trzeba dbac i wiedziec co sie robi:) pozdrawiam
Sorry chłopaki ale nie mogłem się powstrzymać

![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)
Piotrku... spójrz, to jest naprawdę proste z ustawieniem profilu auta: nowosci-i-komunikaty/poprawki-nowe-foru ... 00518.html
- arkadiuso
- Forum Audi A6 / A7
To teraz ja się nie powstrzymam i napiszę:
a co do wcześniejszego postu..
koniec OT była rozmowa o świecach i niech tak zostanie..
To ciekawe dlaczego ty jeździsz autem z '98 roku a nie nową A6, takie komenty są zbędne bo niektórzy jeżdżą na LPG żeby mniej kasy szło do skarbu paĂąstwa.. porównaj ile wynosi akcyza na PB a ile na LPG..piotrek24dm pisze: Instalujcie sobie ten gaz gdzie chcecie, bawicie się i męczcie w instalacje. Po drugie jak na gazie jest taniej to po co w ogóle kupujecie A6 lepiej kup coś małego jakieś opla albo innego parcha... Haha pozdrawiam. Sorry jak obraziłem jakieś fana gazu.
a co do wcześniejszego postu..
kolego wiesz co to znaczy sarkazm.. chodziło mi właśnie o te złe opinie.. ehhiro83 pisze:arkadiuso napisał/a:
sajmon8526 napisał/a:
Tylko i wyłaczne BRC
nie ma to jak sobie założyć złodzieja paliwka.. na www.lpg-forum.pl są dobre opinie o tej instalacji.. takie małe OT
jak również i negatywne

koniec OT była rozmowa o świecach i niech tak zostanie..
Arecki
..........
Vag
pomogę ile potrafię
Łódź i okolice
..........
Vag
pomogę ile potrafię
Łódź i okolice
-
- Forum Audi A6 / A7
Ja mam 98r bo na takie mnie stać a tak po za tym ja tankuje po 4.0 zł
Mam blisko wschodnich sąsiadów. Czasami 5.57 zł jak nie ma wyjścia. Przynajmniej nie kupuje nowego i nie wpieprzam gazu bo to żal.

Piotrku... spójrz, to jest naprawdę proste z ustawieniem profilu auta: nowosci-i-komunikaty/poprawki-nowe-foru ... 00518.html
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
Idąc twoim tokiem myślenia to zapytam dlaczego kupujesz taĂąsze paliwo?piotrek24dm pisze:Ja mam 98r bo na takie mnie stać a tak po za tym ja tankuje po 4.0 złMam blisko wschodnich sąsiadów. Czasami 5.57 zł jak nie ma wyjścia. Przynajmniej nie kupuje nowego i nie wpieprzam gazu bo to żal.
Czy czasem nie chodzi ci również o zaoszczędzenie kilku zł.
Chyba że się mylę, a ty tak po prostu, z dobrego serca chcesz wspomóc sąsiadów ze wschodu.

Najlepiej to sobie przeliczyć ile się wydaje na pb a ile można zaoszczędzić jeżdżąc na lpg, szczególnie gdy ktoś robi spore przebiegi.
I dopiero to jest żal gdy się z taĂąszej alternatywy nie skorzysta, a nie jak piszesz gdy kupuje się nowe. Bo może się okazać że po trzech latach z zaoszczędzonej kwoty mógł byś wymienić sobie autko na nowsze.
-
- Forum Audi A6 / A7
NGK V-line to najzwyklejsze świece jakie można było kupić ogólnie nie są złe ale na długie przebiegi się nie nadają.