[ A6 C5] A6 C5-problem z wskaźnikiem temperatury silnika-bra
[ A6 C5] A6 C5-problem z wskaźnikiem temperatury silnika-bra
Witam mam problem z nie działającym wskaźnikiem temperatury silnika w Audi a6 c5 1.8T. Wskaźnik nie podnosi się czasami trochę zacznie drgać, podniesie się delikatnie na 70 stopni i powoli opada. W samochodzie w pierwszej kolejności wymieniłem czujnik temp. płynu chłodzącego, następnie termostat + płyn chłodzący nie dało to żadnych rezultatów i wskazówka nadal albo leży albo delikatnie drga, byłem u mechanika który powiedział ze to coś z elektryką (taka diagnozę to i ja sobie sam postawiłem) i powiedział ze się za to nie będzie zabierał. Może ktos z was miał podobny problem ewentualnie może poradzić w czym tkwi problem.
Plecał bym podłączyć pod VAG-a i przeskanować go powinien wywalić błąd od czujnika temperatury i poziomu oleju o ile on szwankuje. U brata jest tak że jak odpali (zimny silnik)
to od razu temp. oleju jest 130 stopni i spada do zera i już się nie podnosi w ogóle.
Wywala mu błąd na VAG-u od tego czujnika właśnie. Powinien być w misce olejowej od spodu.
to od razu temp. oleju jest 130 stopni i spada do zera i już się nie podnosi w ogóle.
Wywala mu błąd na VAG-u od tego czujnika właśnie. Powinien być w misce olejowej od spodu.