[ A6 C6] Wymiana zacisków i tarcz
2.0 Tdi wymiana na 3.0 Tdi
Witam Panowie i przepraszam że z innej "beczki". Mam 2.0 TDi i zaciski standard.( wygląd nijaki ochyda). Poradźcie jak wyglądałaby sprawa z wymianą zacisków na zaciski z 3.0 TDi. Z czym trzeba się liczyć przy takiej wymianie. Tarcze też?. Wybaczcie ale jak na razie nie operuję biegle wszystkimi rozmiarami tarcz i w ogóle. Z góry dzięki za podpowiedź.
Niewiem jakie masz tercze z przodu ale raczej 312mm, mozesz smialo wymienic na 320 tylko musisz wymienic:Witam Panowie i przepraszam że z innej "beczki". Mam 2.0 TDi i zaciski standard.( wygląd nijaki ochyda). Poradźcie jak wyglądałaby sprawa z wymianą zacisków na zaciski z 3.0 TDi. Z czym trzeba się liczyć przy takiej wymianie. Tarcze też?. Wybaczcie ale jak na razie nie operuję biegle wszystkimi rozmiarami tarcz i w ogóle. Z góry dzięki za podpowiedź.
- zaciski ~ 400
- tarcze ~ 500
- klocki ~ 200
No i jesli bedziesz mial mocny przod to raczej tył też do wymiany bo masz 245/255 a to na przod 320 bedzie za malo (moze szalec abs, tarcze przednie beda sie szybciej zurzywac, no i auto bedzie nurkowac przy hamowaniu) wiec proponuje tył 288:
- zaciski ~ 300
- tarcze ~ 300
- klocki ~ 120
Wiec impreza warta około 2k pln ale warta świeczki, u mnie juz lezy taki zestaw i czeka na wiosne bo na 15 felge nie wejdzie.. tylko u mnie jest przejscie z 288/320 245/288