Ps. jeszcze mnie zastanawia sprawa odmy, jak auto kupilem i byly usczelki wymieniane, mowil jak dobrze pamietam , ze jest gdzies troche uszkodzona. Czy te efekty moga byc przez ta odme? (nierowna praca na wolnych odrotach i lekkie przerywanie przy ruszaniu) .dodam, ze na pb jest wszystko ok.
[ C5+LPG] nierowna praca na LPG i przerywanie przy ruszaniu
Witam ponownie, swiece wymienione (denso K20TXR), w sumie duzej poprawy nie ma, oprocz tego, ze troche mocniej wciska w siedzenie przy ruszaniu na pb i troche lepiej na lpg
. Jak wyglada sprawa z przeczyszczeniem wtryskow? samemu idzie? czy zostawic to dla mechanika?. dodam, ze te przerywanie przy przejsciu z niskich obrotow do 2000 troche sie zmniejszylo, w sumie to chyba jednak na wtryski wyglada 
Ps. jeszcze mnie zastanawia sprawa odmy, jak auto kupilem i byly usczelki wymieniane, mowil jak dobrze pamietam , ze jest gdzies troche uszkodzona. Czy te efekty moga byc przez ta odme? (nierowna praca na wolnych odrotach i lekkie przerywanie przy ruszaniu) .dodam, ze na pb jest wszystko ok.
-
Forum Audi A7
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- xpbit
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Łukasz
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
ja proponuje wyjąć jedną świece i sprawdzić czy jest taka jak do tego silnika powinna być np do mojego dwuelektrodowa o specjalnej budowie coś tam coś tam kupiłem NGK komplet 6szt 230zł na benzynie zaczął pięknie chodzić teraz jak mam założony gaz pali też super :D i naprawdę nie warto kupować jakichś taĂąszych zamienników świec lepiej kupić te japoĂąskie i można mieć spokój na bardzo długo ze świecami....
nieodpowiednie świece do danego silnika wpływają na to że na gazie może źle chodzić a na benzynie niby dobrze chodzi.
nieodpowiednie świece do danego silnika wpływają na to że na gazie może źle chodzić a na benzynie niby dobrze chodzi.
_________________________________ Audi Quattro______________________________
witam, ponownie troche sie ruszylo 4 dni 4 warsztaty i nigdzie nie znalezli przyczyny:(, podmienione wszystkie elementy gazu na nowe (parownik, wtryski, listwa, komputer a nawet czesc przewodow) bez skutku, swiece wymieniane dwie rozne firmy, wymieniona odma, przeczyszczone katalizatory (bo byla kocepcja, ze jedna sonda lambda za wolno pracuje, podmieniona cewka wraz z przewodami z innego auta gdzie wszystko chodzi, zadnych efektow na gazie chodzi tylko na 2 i 4 cylindrze reszta przy tysiacu ustawien na wolnych obrotach nie chodzi tak jak nalezy. Byly dwa komputery na raz podlaczone na komp.audi wszystko ok, w monencie przelaczenia na LPG blad zaplonu na tych cylindrach, kompresja w silniku ok, silnik nie ma zadnych nieszczelnosci ( cisnienie i podcisnienie ok), wylaczana byla pompa paliwowa w trakcie pracy na LPG tez zero skutkow. Rece opadaja, ale mam jeszcze dwa autoryzowane zaklady od BRC i bede dalej probowal. To tak dla tych co sledza temat, zeby wiedzieli co i jak. pozdrawiam
- A6 Forum - fassi1
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Forum Audi A6
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel