[A6 C5] 2.8 V6 - Trzęsie na wolnych obrotach.
- mirrson
- Forum Audi A6 / A7
spadki obrotów
Witam czytam rozne opinie na temat tych spadajacych obrotow a u mnie pojawily sie po wymianie akumulatora bo stary mi padl zupelnie i kupilem nowy bosch 77-78 ah wczesniej mialem 74 ah. Zabawne jest to ze przed wymiana nie mialem takich problemow podlaczylem waga zkasowalem blad spadku napiecia i myslalem ze bedzie ok. Problem mam z podpienciem sie do vaga bo mam walniety sterownik pompy abs. sytuacje z aku mialem rok temu i po skasowaniu bledow bylo ok samochod wrocil do normy. Pytanie do was koledzy czy macie jakis pomysl co moze dolegac mojej bryczce??
pzdr Mirson
pzdr Mirson
MiRSoN
P.L.A.N.Y.
LED tył - Wykonane
Polerowane felgi - na aucie
Remap do 200 KM i 489 NM
DRL Lampy przód - wykonane
tylnie zawiasy klapy ze sprezynkami - wykonane
wydech cat back - 2016/2017
remap stage 2
P.L.A.N.Y.
LED tył - Wykonane
Remap do 200 KM i 489 NM
remap stage 2
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- mirrson
- Forum Audi A6 / A7
Adaptacja i czyszczenie
Jeszcze jedno na conatrafilem czy trzeba czyscic przepustnice jezeli bylo wszystko ok przed wymiana i czy wystarczy tylko zrobic adaptacje??
MiRSoN
P.L.A.N.Y.
LED tył - Wykonane
Remap do 200 KM i 489 NM
remap stage 2
P.L.A.N.Y.
LED tył - Wykonane
Remap do 200 KM i 489 NM
remap stage 2
Koledzy, sam borykam się z problemem falujących obrotów i nierównej pracy silnika. Wymieniłem już kable, 2 razy komplet świec, czyściłem odmy, przepustnice, regenerowałem wtryski lpg.
Sam już nie wiem w co ręce włożyć
Zastanawiam się poważnie nad cewką (mam nalatane 260K) ale jej cena mnie deczko powala.
Oczywiście nie mam zamiaru kupować chiĂączyka, ale tysiąca też mi przykro wydać.
Szczególnie, że nie potrafię zdiagnozować, czy to na 100% cewka.
Może podrzucicie info jakiej firmie cewek można by zaufać?
Sam już nie wiem w co ręce włożyć

Zastanawiam się poważnie nad cewką (mam nalatane 260K) ale jej cena mnie deczko powala.
Oczywiście nie mam zamiaru kupować chiĂączyka, ale tysiąca też mi przykro wydać.
Szczególnie, że nie potrafię zdiagnozować, czy to na 100% cewka.
Może podrzucicie info jakiej firmie cewek można by zaufać?
Zenit + Zavoli S + OMVL RegFast
- marek231984
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 2002
- Silnik: 2.7T 230KM
- Paliwo: Benzyna
Z tego co mi wiadomo filtr węgla aktywnego jest filtrem samoczyszczącym i nie wymaga czyszczenia ani wymiany.
Piotrku... spójrz, to jest naprawdę proste z ustawieniem profilu auta: nowosci-i-komunikaty/poprawki-nowe-foru ... 00518.html
-
- Forum Audi A6 / A7
czyli w naszym przypadku a6 5c samo czyszczący bo w W są jeszcze z filcem i potrafi się zabić na amen.
no to muszę jeszcze elektrozawór rozebrać bo syczy mi w baku i się zabija oparami (duże ciśnienie w środku )
[ Dodano: 2012-02-29, 19:22 ]
no to muszę jeszcze elektrozawór rozebrać bo syczy mi w baku i się zabija oparami (duże ciśnienie w środku )
[ Dodano: 2012-02-29, 19:22 ]
po wymianie elektrozaworu samochodzik odpala lepiej. Zainteresujcie się nim gdyby był problem z odpalaniem. Powinien szybko tykać jak silnik pracuje i po otwarciu korka baku nie powinny być słychać żadnego syczenie.agnieszka12543 pisze:czyli w naszym przypadku a6 5c samo czyszczący bo w W są jeszcze z filcem i potrafi się zabić na amen.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 2002
- Silnik: 2.7T 230KM
- Paliwo: Benzyna
Jak miałem uszkodzony elektrozawór i zaślepioną rurkę miedzy przepustnicą a elektrozaworem to czasami nie mogłem odpalić auta za pierwszym razem tylko za drugim. Po wymianie elektrozaworu się unormowało i odpala zawsze za pierwszym razem. Przez pół roku już jeżdżę od wymiany i zawsze cyka elegancko.
Piotrku... spójrz, to jest naprawdę proste z ustawieniem profilu auta: nowosci-i-komunikaty/poprawki-nowe-foru ... 00518.html