[ AJG 2.4 163 KM] przepływomierz jak często wymieniać
-
- Forum Audi A6 / A7
[ AJG 2.4 163 KM] przepływomierz jak często wymieniać
witam mam mały problem otóż FIS zawsze pokazywał mi spalanie między 13-15l w mieście teraz coś zaczął wariować i pokazuje od 18 do 24l to wszystkie w miescie oczywiscie i jest to spalanie średnie a nie chwilowe. teraz nasuwa sie pytanie co może byc tego przyczyną?? czy to ze przyszły spore mrozy??? czy może przepływka jest walnieta?? jesli tak to jak ją sprawdzic?? i w sumie jak często sie ją powinno wymieniać?? prosze o wasze sugestie 

-
- Forum Audi A6 / A7
silniczek pracuje ogólnie prawidłowo i niemam żadnych zastrzeżeĂą na obrotach też nie faluje teraz auto stoji u elektromechanika bo wymienia mi bendiks na rozruszniku gdyż sie zawiesza ala kazałem podpiąc pod kompa i sprawdzic ogólnie wszystko i w tym tą przepływke mam nadzieje że ten duży wzrost spalania to tylko przez mrozy tak jak piszesz. hmm chociaż mimo że on mi pokazuje 20l po miescie to raczej nie pokrywa mi sie to z rzeczywistoscią i pali raczej mniej prawda?? nogi tez niemam zbyt ciężkiej jeżdze traczej dynamicznie ale nie ostro
Kolego mi teraz przy tych mrozach pali więcej po mieście napewno wszystko jest ok taka pora rokukarol_srem pisze:silniczek pracuje ogólnie prawidłowo i niemam żadnych zastrzeżeĂą na obrotach też nie faluje teraz auto stoji u elektromechanika bo wymienia mi bendiks na rozruszniku gdyż sie zawiesza ala kazałem podpiąc pod kompa i sprawdzic ogólnie wszystko i w tym tą przepływke mam nadzieje że ten duży wzrost spalania to tylko przez mrozy tak jak piszesz. hmm chociaż mimo że on mi pokazuje 20l po miescie to raczej nie pokrywa mi sie to z rzeczywistoscią i pali raczej mniej prawda?? nogi tez niemam zbyt ciężkiej jeżdze traczej dynamicznie ale nie ostro

-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
-
- Forum Audi A6 / A7
- A6 Forum - fassi1
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi A6
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Paliwo: Diesel
Przy max otwartej przepustnicy i obrotomierzu na czerwonym polu przepływka ma pokazywać około 130-132g/s dla silnika 2.4 165KM
Jeśli tak jest to przepływka jest ok.
Gdyby takie wskazania fisa były spowodowane złą regulacją instalacji to na pewno w przeciągu 100-200km wywaliło by check engine na zegarach.
Trzeba by podłączyć auto pod vaga i sprawdzić czy są jakieś błędy i jakie są korekty wtrysku benzyny.
Jeśli tak jest to przepływka jest ok.
Gdyby takie wskazania fisa były spowodowane złą regulacją instalacji to na pewno w przeciągu 100-200km wywaliło by check engine na zegarach.
Trzeba by podłączyć auto pod vaga i sprawdzić czy są jakieś błędy i jakie są korekty wtrysku benzyny.
-
- Forum Audi A6 / A7
- A6 Forum - fassi1
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi A6
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Paliwo: Diesel
Błąd nie musi wyskoczyć a przepływka może być uwalona.karol_srem pisze:jutro sie okaże czy sa jakies błędy mam tylko nadzieje że elektryk będzie wiedział na co spojrzeć po podłączeniu vaga. bo domyslam sie ze po podłączeniu błąd sam wyskoczy tak??? czy trzeba tam wejsc w jakie specjalne opcje??
Trzeba sie przejechać z podpiętym vagiem i sprawdzić co napisałem.