Tak jak w tytule... dzisiaj jest -20 st, a tu nagle widzę, że na kompie wyświetla się czerwony znaczek zbyt wysokiej temperatury płynu chłodzącego! ...rzeczywiście na wskaźniku 120st! ...schłodziłem bestię i zaczynam oględziny: poziom płynu i jego jakość w normie, olej czysty bez śladu płynu, poziom oleju w normie, pasek dobrze naciągnięty, wiatrak pracuje, żadnych wycieków nie widać, ogrzewanie działa jak należy... więc, co jest do jasnej cho..ry
[ AQJ 4.2 340 KM] ...przegrzewa się moja S6
[ AQJ 4.2 340 KM] ...przegrzewa się moja S6
Witam,
Tak jak w tytule... dzisiaj jest -20 st, a tu nagle widzę, że na kompie wyświetla się czerwony znaczek zbyt wysokiej temperatury płynu chłodzącego! ...rzeczywiście na wskaźniku 120st! ...schłodziłem bestię i zaczynam oględziny: poziom płynu i jego jakość w normie, olej czysty bez śladu płynu, poziom oleju w normie, pasek dobrze naciągnięty, wiatrak pracuje, żadnych wycieków nie widać, ogrzewanie działa jak należy... więc, co jest do jasnej cho..ry
...może coś zamarzło...ale co? ...czy ktoś ma jakiś pomysł?
Dokładnie tak samo obstawiam. Wiem że nie o tym autku mowa co napisze ale podobny przypadek u brata w 80-tce było identycznie zima i się przegrzewał po przejechaniu kilku km. Termostat się zawiesił w pozycji zamkniętej. Po wymianie wszystko wróciło do normy.bullmania pisze:Możesz mieć uszkodzony termostat, zaciąl się w pozycji zamkniętej.
Nie przegrzej sinika bo źle się to skoĂączy.