Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ APS 2.4 165 KM] [A6 C5 B+G] Nie pali na wszystkie cylindry

Silniki benzynowe
ODPOWIEDZ
snowmass
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ APS 2.4 165 KM] [A6 C5 B+G] Nie pali na wszystkie cylindry

Post autor: snowmass » 04 lut 2012, 17:37

Witam, nie wiem czy poprzedni temat się nie wysłał, czy został usunięty.

Mam problem z moim audi 2.4 99 rok. Problem zaczął się około tygodnia temu razem z pierwszymi mrozami, zaczęły się problemy z odpalaniem, strasznie długo musiałem go męczyć żeby w koĂącu zapalił, ale w koĂącu było ok. Po paru dniach katowania, kupiłem nowy olej, świece, kable i filtry i chciałem pojechać do mechanika, ale wcale nie chciał odpalić, w koĂącu jak załapał to pracował strasznie nie równo i strzelał z wydechu. Pojechałem do mechanika i po wymianie odpalił od razu i wszystko było ok. Po wizycie u mechanika przestał działać gaz, to znaczy po przełączeniu się na gaz od razu gasł silnik i znowu ciężko było go odpalić, a na drugi dzieĂą wrócił problem z odpalaniem na benzynie.

Obecnie odpala na benzynie, ale chyba nie wszystkie cylindry pracują przerywa jak się jedzie, na gaz na razie nie przełączam, no i dodatkowo spalanie jest w granicach 25 - 30 litrów, co jeść całkiem sporo :)

W przyszłym tygodniu będę jechał do mechanika, ale chciałbym wiedzieć z czym mniej więcej trzeba się będzie liczyć. Z góry dziękuję za pomoc.

Karol89
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Karol89 » 04 lut 2012, 17:52

Dublujesz wątki kolego odpisałem Ci tutaj w poprzednim zachodniopomorskie-a6-c5-24-nie-pali-na ... t42974.htm

Forum Audi A7
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: A6 Forum
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.4 ARJ 165KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna+LPG

Post autor: Forum Audi A7 » 04 lut 2012, 21:07

Lpg do naprawy lub regulacji.
Jeśli nie masz vaga to odłącz aku na 30 min aby wykasować błędy i wtedy zobaczysz czy będzie jakaś poprawa. Oczywiście lpg nie włączać tylko jechać do gazownika ale gdy na pb będzie wszystko sprawne.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja