Mam problem z moim audi 2.4 99 rok. Problem zaczął się około tygodnia temu razem z pierwszymi mrozami, zaczęły się problemy z odpalaniem, strasznie długo musiałem go męczyć żeby w koĂącu zapalił, ale w koĂącu było ok. Po paru dniach katowania, kupiłem nowy olej, świece, kable i filtry i chciałem pojechać do mechanika, ale wcale nie chciał odpalić, w koĂącu jak załapał to pracował strasznie nie równo i strzelał z wydechu. Pojechałem do mechanika i po wymianie odpalił od razu i wszystko było ok. Po wizycie u mechanika przestał działać gaz, to znaczy po przełączeniu się na gaz od razu gasł silnik i znowu ciężko było go odpalić, a na drugi dzieĂą wrócił problem z odpalaniem na benzynie.
Obecnie odpala na benzynie, ale chyba nie wszystkie cylindry pracują przerywa jak się jedzie, na gaz na razie nie przełączam, no i dodatkowo spalanie jest w granicach 25 - 30 litrów, co jeść całkiem sporo

W przyszłym tygodniu będę jechał do mechanika, ale chciałbym wiedzieć z czym mniej więcej trzeba się będzie liczyć. Z góry dziękuję za pomoc.