[A6 C5] jak ustawić webasto?
[A6 C5] jak ustawić webasto?
Witam wszystkich! Od miesiąca jestem poiadaczem Audi A6 - 2.5tdi,180KM, automat,quattro. Mam pytanie: Samochód wyposażoy jest w WEBASTO , które włącza się samoczynnie. W jaki sposó ustawia się webasto. W drzwiach kierowcy nie ma żadnego sterownika do webasto Samochów ma też w wyposażeniu fabryczną navigację NAVIGATION PLUS jednakże w menu tej navigacji też chyba nie ma sterowania WEBASTO. Czy ktoś wie w jaki sposób usawic WEBASTO? Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam,
proszę zapoznać się regulaminem nazywania tematów
Pozdrawiam,
proszę zapoznać się regulaminem nazywania tematów
Ostatnio zmieniony 07 cze 2008, 00:29 przez bart123, łącznie zmieniany 1 raz.
Bartek
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Wciskasz ten guzik kolo recznego on wywola menu na FIS-ie a nastepnie kręcąc nim w prawo lub w lewo i wybierasz opcje ktore ci sie wyswietla. To cala filozofia.
A6 3.0 TDI Quattro, ASB, 280ps i 560nm by MR Motors na Audi Forum . 

Witam w moim audiku jest zamontowane webasto. Problem w tym że nie wiem jak je uruchomić ?
Nie mam sterownika w drzwiach ani pilota ani też pokrętła do sterowania fis-em koło ręcznego.
Bawiłem się manetką ale tam nic nie znalazłem oprócz spalania itp.
Czy ktoś wie o co chodzi? muszę dokupić pilot ? Może poprzedni właściciel mi go nie przekazał (bo pewnie sam nie miał).
Nie mam sterownika w drzwiach ani pilota ani też pokrętła do sterowania fis-em koło ręcznego.
Bawiłem się manetką ale tam nic nie znalazłem oprócz spalania itp.
Czy ktoś wie o co chodzi? muszę dokupić pilot ? Może poprzedni właściciel mi go nie przekazał (bo pewnie sam nie miał).
Ogarnij ten temat: -a6-c5-zimne-powietrze-webasto-audi-a6- ... t42526.htm
jest to piec dokladany (montowany fabrycznie ma inna budowe) musisz po kablach (od niego ida widac) znalez bezpieczniki i przekazniki sprawdzic i dalej beda poprowadzone tez kable do srodka samochodu i po nich dojdziesz do panelu sterujacego cos takiego (no chyba ze ktos go usunol bo np jest popsute) bo napewno nie jest to sterowane z licznika
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ECUtune pl
-
- Forum Audi A6 / A7
Podepnę się pod temat żeby nie zakładać nowego. Mam w swoim AUDI webasto sterowane z drzwi kierowcy, wiem jak się je używa, działało wszystko fajnie. Nawet w lato odpalało na zawołanie, a teraz od kilku dni chciałem zacząć używać i zero reakcji. Wszystko się niby ustawia normalnie, lampeczka mryga ale nic się nie dzieje. Nawet jak rano na zimnym silniku próbuję na "krótko" je włączyć nic się nie dzieje, zamykam klapkę lampka świeci ale zero reakcji. Czym to może być spowodowane? Wcześniej jak na "krótko" włączałem to najpierw oczywiście pompka podawała paliwo, potem się grzało, załączała się konsola od klimy, a teraz nic się nie dzieje mimo tego, że programator ustawia i pokazuje wszystko w porządku. Czy to może być wina jakiegoś błędu w komputerze? Z góry dziękuję za odpowiedzi