Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5] A6 C5 3.0 MOCNE FALOWANIE OBROTÓW NA BIEGU JAŁOWYM

Wszystko co dotyczy instalacji lpg dla wszystkich modeli z silnikami benzynowymi a6 i a7.
alfred1234
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: alfred1234 » 29 sie 2011, 13:59

Witam :)
dołącze sie do waszego wątku , tylko ja mam audi na samej benzynie , motor 3.0 v6 220km. Otóz udałem sie do aso z diagnoza wypadania zapłonu na prawej głowicy w 3 cylindrach.
Diagnoza aso: ze mam problem z katalizatorem i cofie mi spaliny do silnika, za diagnoze wzieli naszczescie 22o zł, ale ich koszt naprawy to 5200 zł :( za sam katalizator. Prosze podpowiedzcie czy ktos miał juz taki przypadek, jezeli tak to do kogo sie udac w tej sprawie aby nie wywalac kasy daremnie.Pozdrawiam
Jezeli nie odpisze od razu na jakąkolwiek odpowiedz to sorki , dzisiaj wyjezdzam na 3 dni.

alfred1234
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: alfred1234 » 04 wrz 2011, 08:14

Nie rozumiem czym sie ponownie naraziłem.Pozdrawiam

marmi29
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: marmi29 » 31 sty 2012, 15:48

alfred1234
i co wyszło z tym katalizatorem. Ja mam to samo, posypała sie jedna strona silnika, mechanik sporo rozebrał i dalej nie wie co sie dzieje, az w konczu wymontował cały lewy układ wydechowy, okazało się ze kat wstepny calkiem sie posypał i zapchał resztkami katalizator ten dalszy. Ale mechanik mi powiedzial ze Kat to skutek tego co sie w silniku dzieje ze zapłon by nie wypadał.

tak czy inaczej szukam uzywanych katów ? a u Ciebie jak wyszło ?

pozdrawiam

alfred1234
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: alfred1234 » 31 sty 2012, 16:10

U mnie zaczeło sie od wypadania zapłonu na lewej głowicy. Stwierdzono ze mam zapchany kat. Ja domniemywam i moj mechanik ze to ze sie zapchał to przyczyna lezała w czym innym. Otóz jak sie okazało przed sprzedaza była wymieniona uszczelka pod głowicą, najprawdopodoniej płyn ktory sie dostał do kata pomogł mu w zupełnosci. Wypadanie zapłonu usuneli mi, przewercajac kata w srodku, pomogło na tyle ze z zapłonem było ok na jakiej 300-400 km i ponownie zapalał sie czek. A po podłaczenia do vaga pokazywał nadal bład tego samego kata, ze jest zapchany. to tak po krotce. Kupiłem uzywke i narazie smigam :) Pozdrawiam

marmi29
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: marmi29 » 02 lut 2012, 12:22

No widzisz a u mnie dalej auto w warsztacie "megacar" a wydech zabrałem do speca od takalizatorów. dziś mam odebrać ale koszt nowych katów 1500 zł, nie chcialem uzuwek, bo niewiadomo w jakim stanie beda. No widzisz ale dalej zostaje kwestia czy to przez zapchany kat wypadał zapłon. Bo mechanik twierdzi ze sprawdzil kompresje i nie wie czemu ale jeden cylinder ma 13, a te dwa po 11, taki spadek, i doszukuje sie czegoś w głowycy, wiec głowica zjeta i poszła do analizy, wieć koszty bedą...........

alfred1234
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Re: A6 C5 3.0 MOCNE FALOWANIE OBROTÓW NA BIEGU JAŁOWYM

Post autor: alfred1234 » 02 lut 2012, 18:30

No tak, zapowiada sie na koszty, jednak trzeba byc dobrej nadziei ze to nie głowica. U mnie jak był problem z wypadaniem zapłonu to moj mechanik oprócz tego ze przekładał cewki i listwy ze strony na strone to i mierzył mi cisnienie na cylindrach. Nie pamietam ile było (zapytam go i napisze) ale powiedział mi ze na obydwu głowicach cisnienie jest jednakowe.
Czy mozesz mi dac namiar na tego gostka z katami, tak na wszelki wypadek?
Moje autko tez na warsztacie - problem z rozruchem na ciepłym silniku i mam nie duży wyciek płynu gdzie pod kolektorem wydechowym na lewej głowicy - ponoć to przepadłosc w silnikach V :(

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6/A7 - LPG”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja