Nie wiem w czym dramat, jeśli spalanie średnie waha się między 9-11 litrów to nie rozumiem czego się doszukujesz. To nie rower żeby nic nie palił, tylko 2,5 i w twoim przypadku jeszcze Quattro
[ AFB 2.5 150 KM] Duze spalanie, dymienie na zimnym!!! rece
Kolego ropniok nie wyłapałem niestety nigdzie, że piszesz o spalaniu chwilowym. Jeżeli chodzi o wskazania spalania chwilowego to jest jak najbardziej normalne - komputer pokazuje ci spalanie chwilowe przy bieżącym obciążeniu.
Nie wiem w czym dramat, jeśli spalanie średnie waha się między 9-11 litrów to nie rozumiem czego się doszukujesz. To nie rower żeby nic nie palił, tylko 2,5 i w twoim przypadku jeszcze Quattro
Widzicie może i faktycznie jestem dziwny.. Ale to z tego powodu ,że to mój pierwszy Disel w życiu i oczekiwałem błogiej oszczędności (7 góra 7,5l /100km)philiphser pisze:ale kurcze mi pali 13 l na 100km jak jade spokojnie 90km/h a na calym baku przejade ok 400 km
Ja na całym baku obecnie robię 700 km. (64 Litry)
No Quattrem jeżdżę na codzieĂą i robię 1400km miesięcznie a to 750zł przy dzisiejszych "chorych" cenach.... Chyba luckie ,że każdy by chciał by autko paliło mniejgelu79 pisze:Nie wiem w czym dramat, jeśli spalanie średnie waha się między 9-11 litrów to nie rozumiem czego się doszukujesz. To nie rower żeby nic nie palił, tylko 2,5 i w twoim przypadku jeszcze Quattro
Usunięto - Pkt. 29. oraz Pkt. 32c. Regulaminu Forum
-
philiphser
- Forum Audi A6 / A7

- leszek90_1990
- Forum Audi A6 / A7

-
philiphser
- Forum Audi A6 / A7

Wysłałem wałki do : http://www.heinrich-tuning.pl/leszek90_1990 pisze:a co robiłeś za tuning?
Kułem wałki i odrazu nowe ostrzejsze krzywki.
Komputer Wysłany do softowania pod nowe krzywki do krakowa u znajomego mechanika zajmującego się wystrajaniem uturbianych jednostek, i programowaniem. zrobił program pod nowe krzywki.
Nie wiem ile ma teraz koni ale to nie oto chodziło..
Autko ma dużo większy moment obrotowy i szybko się wkręca i ogólnie o niebo lepiej się zbiera np: z 5 biegu od 50km/h do 100km/h .
Poza tym to:philiphser pisze:ropniok a remont to co dokladnie robiles?
przepływomierz ori. Nówka.
Wtrysk sterujący ori. Nówka.
(wymienione wężyki nadmiaru ropska! Ważne sprawdźcie sobie bo może WAHA uciekać <szok> )
Remoncik głowic (choć podobno nie były w złym stanie, ale mam teraz pewność)
termostat, pompa wody i cały komplet rozrządu.
"popychacze" takie małe szkodniki
filtry oleje, i to tyle...
Jeszcze akumulator będę sobie musiał wymienić.
-
philiphser
- Forum Audi A6 / A7

Nie.ube pisze:a dymi na czarno przy większym bucie?
Teraz pali mniej niż wcześniej.ube pisze:jak sobie zrobiłeś wałki o większym wzniosie to nie dziwne ze pali te 9l czy nawet wiecej
Za to jazda jest płynniejsza. I nie trzeba go butować ,żeby coś wyprzedzić