Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[a6 c5] woda w środku po stronie pasażera

Układ chłodzenia, ogrzewanie i klimatyzacja
Maksiu
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: Maksiu » 05 mar 2011, 21:09

Dionizy

Uszczelnij gumowy kapturek przez ktory przechodzi linka otwierania maski(od strony silnika)
Ja uszczelnilem silikonem dookola i teraz jest gitara,przy okazji udroznij odplyw pod akumulatorem.
Wyjmij akumulator i odkrec puleczke na ktorej on stoi i pod nia znajduje sie odplywm,u mnie byl zapchany totalnie.
https://www.facebook.com/WWWFL340COM
Bylo A6 C4 2.6 V6 SE
A6 C5 2.4 V6 Sline

Awatar użytkownika
Wujek-West
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Krzysztof
Rocznik: 1997
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.3 133KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna+LPG
Kontakt:

Post autor: Wujek-West » 05 mar 2011, 21:37

Dionizy pisze:mozliwe jest ze przez zatkany kanalik woda z podszybia wlewa sie w jakis dziwny sposób tylko za fotel kirowcy
moze tez leciec przez drzwi :)
Tylko słaba Polska boi się silnego Śląska

Maksiu
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: Maksiu » 05 mar 2011, 23:29

Audi jest wodoszczelne,jak sie wleje woda to ciezko wylac ;-)
Bylo A6 C4 2.6 V6 SE
A6 C5 2.4 V6 Sline

Dionizy
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Michał
Rocznik: 1998
Nadwozie: Limuzyna
Paliwo: Benzyna

Post autor: Dionizy » 06 mar 2011, 11:02

Maksiu masz racje ze jest wodoszczelne dzis bylem znow wyssyac wode ze srodka. A w nocy nie lało i za fotelem kierowcy znow mokro <nerwus> patrzyłem pod akumulator czysto i sucho sprawdzilem pod pozostałymi wycieraczkami sucho nie wiem co jest grane. :|

Maksiu
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: Maksiu » 06 mar 2011, 12:30

Woda wychodzi CI z wygluszenia karoserii,poprzerz wykladzine.
Jak podniesiesz wykladzine w aucie to pod spodem zobaczysz gruba ilosc maty filcowej,ona pewnie wchlonela mnostwo wody i oddaje.
Zima i tak nic nie zdzialasz,poczekaj do wiosny.
Ja bylem bliski kupna odkurzacza z opcja wysysania wody,ale odpuscilem.
Jezdzilem z wlaczona dmuchawa na maksa i wlaczonymi nawiewami na stopy i do tego uchylone okna.Nie wiem czy to cos dalo,ale na psychike pomoglo ,ze cos robie ;-))
Mnie sie udalo zlikiwodac glowna przyczyne dostawania sie wody.
Ktos pisal o dostawaniu sie wody poprzez drzwi.
Sciagnij boczki drzwi,zamknij sie w aucie i pomocna dlon niech leje woda z zewnatrz.Moze uda CI sie wysledzic ktoredy dostaje sie woda,a kolejny sposob to "na macanego" dotykaj gdzie sie da i co sie i wyczujesz co jest mokre.
Powodzenia bo wiem jakie to jest upierdliwe.
Bylo A6 C4 2.6 V6 SE
A6 C5 2.4 V6 Sline

Dionizy
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Dionizy » 06 mar 2011, 14:21

Tez tak pomyślałem ze pewnie teraz wykładzina oddaje wode, ale ostatnio odkurzalem i nic tam nie widzialem w sumie moze dlatego ze byly mrozy pewnie była zamarznieta. A ze samochod mam od miesiaca to nie wiem czy wczesniej tez bylo mokro <nerwus> Jak tylko to jest jego ukrytym problemem to jescze nie jest tak zle :> Ale czujniki parkowania tez mi nie działaja (ale narazie sie w to nie zagłebiam). Jak wroce do Polski (jescze tylko 5 tyg) to wszystko posprawdzam jescze raz i bede lał samochod woda z każdej strony :) Jak narazie pozostaje mi tylko systematyczne wysyssanie wody. Dzieki za wasza pomoc <okok>

Heh byłem na myjni drzwi od srodka były suche :[

Awatar użytkownika
Bedlam
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Bedlam » 03 lis 2011, 10:14

Panowie mój poprzednik miał wodę ze skraplacza z klimy w środku... a ja miałem wiadra wody bo miałem zatkany odpływ pod serwem hamulca... już zaczęło śmierdzieć, mówiłem mechanikom żeby sprawdzili odpływy, ale się uparli że to skraplacz od klimy albo wężyk.. a jednak był odpływ :/ już sucho mam ale wolałbym nie mieć takiej powtórki wolę co roku dać do czyszczenia <wnerw>
Jeśli Ci pomogłem nie wciskaj "pomógł", po prostu Ty pomóż następnym razem <okok>

Dionizy
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Dionizy » 03 lis 2011, 21:40

A u mnie była zupelnie inna sprawa mianowicie woda dostawala do srodka, pod obudowa komputera pokladowego poniewaz jedna srubka byla nie dokrecona i lala sie woda do srodka na cala instalacje elektryczna dobrze ze nic sie nie stało <nerwus> teraz juz jest sucho :)
Pozdrawaim

schizator
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: schizator » 05 lis 2011, 10:52

Dionizy kolega miał taką sytuację z nieszczelnością komputera.
Sam osobiście przerabiałem już zarówno zatkany odpływ wody z PAROWNIKA klimatyzacji (!!!) (skraplacz macie przed chłodnicą) - efektem był zalany przód po stronie pasażera,
oraz pozatykane spływy pod akumulatorem - wodę lało przez filtr kabinowy przewodami za przednie siedzenia.

Amon
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Amon » 25 sty 2012, 22:09

Witam,
aktualnie borykam się z danym problemem u siebie w kombiaczku

Mój przypadek jest troszkę dziwny, bo po demontażu fotela pasażera stwierdziłem, iż mokrą mam tylko "ćwiartkę" podłogi tzn woda jest (a raczej była bo ją wytarłem i suszę wykładziny farelką) zbierała się pod stopami przedniego pasażera (za fotelem filc i gąbka sucha).

Poczytałem, poszperałem na tym forum i wykonałem pierwsze kroki:
- zdemontowałem akumulator, odetkałem zatkany odpływ (był zatkany liśćmi itp.) - moim zdaniem jednak to nie z jego powodu mam wodę, tzn. gąbki w przedniej części ćwiartki (idealnie tam gdzie pasażer ma stopy pod kątem do góry) suche
- zdemontowałem fotel dobrałem się do odpływu wody z parownika - i tu znów gąbki wokół niego suche,

Pozostaje mi sprawdzenie szczelności drzwi.
Sprawa jest dość dziwna bo woda musiała znajdować się na samym spodzie, w zagłębieniach blachy ponieważ filce i gąbka dookoła były suche

Koledzy na bank nic mi nie wylali na wykładzine, bo oni piją tylko piwo, a to bym wyczuł od razu.

Nie mam inwencji skąd ta woda mogła się tam wziąć, czary jakieś czy co. Całe szczęście, że jej ilość nie jest aż taka powalająca jak w powyżej opisanych przypadkach.

Pzdr. i dzięki za all info :D

Ps. z butów na bank też nie, bo po 1 nie ma u nas śniegu, po 2 mam gumowe dywaniki z przodu, a po 3 mało ostatnio jeździłem i zazwyczaj sam bez pasażera jakiegokolwiek.

Dionizy
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Dionizy » 25 sty 2012, 22:48

Witam ja bym obstawiał że to od klimy jak to po stronie pasazera, pare tamatow z tym czytałem.
Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja