Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ AKN 2.5 150 KM] Pompa, wtryski czy co innego ?

Silniki wysokoprężne
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Max1985
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ AKN 2.5 150 KM] Pompa, wtryski czy co innego ?

Post autor: Max1985 » 25 sty 2012, 10:55

Witam.
Od pewnego czasu borykam się z problemem, mianowicie auto wkręca się do 3tyś obrotów bardzo wolno(brak mocy), i na tej cyfrze staje, po zdjęciu nogi z gazu i natychmiastowym wciśnięciu "do dechy" auto po głośnym świście odzyskuje wigor i jedzie normalnie jak na 150km przystało przy czym przy zmianie na każdy kolejny bieg słychać świst. Po zaprzestaniu "szarżowania" znów wraca wszystko do poprzedniego stanu, czyli leci powoli do 3tyś obrotów.
Co to może być według was? dodam ze przepływomierz nowy dolot szczelny a turbo po regeneracji, świst słychać od strony pasażera
Obrazek

Awatar użytkownika
mad_ar2
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: mad_ar2 » 25 sty 2012, 12:50

hmmm mowisz ze dolot szczelny a sprawdzales moze lacznik gumowy powrotny z intercoolera do turbo?? swist calkiem piekny sie wydobywa jak on jest przerwany <lol> u mnie byl rozwalony i na pierwszy rzut oka byl w porzadku ale po sciagnieciu okazalo sie ze jest przerwany gdyz jeden z mechanikow zle go zamontowal a mianowicie (swoja droga juz byl stary i miekki a to guma wzmacniana) pierw nalozyl go na turbo a pozniej probowal go wcisnac na rure metalowa ktora miala ostre krawedzie nadcinajac go

o to ten lacznik

Obrazek
audi sie nie psuje! audi sie zuzywa!!
IAM - 187,43 g/s ]:->

Awatar użytkownika
Max1985
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Max1985 » 25 sty 2012, 13:31

niestety to też sprawdziłem.. guma twarda i nie popękana. Dolot wymontowałem w całości tzn został tylko cooler.. wszystko wygląda dobrze, żadna guma nie jest sparciała czy poprzerywana, cybandy na łączeniu gumy z metalem dobrze dokręcone.. Ręce opadają. Byłem u mechanika i stwierdził ze to przepływka, kupiłem wymieniłem i dalej to samo.. pojechałem do innego stwierdził ze przepływka jest z innego modelu... pojechałem do kumpla który ma ten sam silnik.. podmieniłem i moje auto dalej muli strasznie a jego śmiga bez zarzutu. N75 wymieniony. na VAG-u brak błędów związanych z silnikiem.
Obrazek

Awatar użytkownika
mad_ar2
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: mad_ar2 » 25 sty 2012, 16:07

hmmmm przeplywke da sie latwo sprawdzic bo jak masz manuala to wystarczy ja odpiac i sprawdzic czy jest roznica ... no to teraz przydaloby sie zrobic logi i pewnie od tego trzeba bedzie zaczac i to bez apelacyjnie

jeszcze mozna sprawdzic elektrozawory a raczej przewody podcisnienia
audi sie nie psuje! audi sie zuzywa!!
IAM - 187,43 g/s ]:->

Awatar użytkownika
Max1985
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Max1985 » 25 sty 2012, 20:33

EGR sprawny, N75 nowy i sprawny, przewody ok, logi wykonam i wkleję rano :)
Obrazek

Kamil Auto Części
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Kamil Auto Części » 28 sty 2012, 09:44

Witam ja mam ponowny problem tylko u mnie zaczęło się od tego ze zatankowałem paliwo z własnej prywatnej beczki i z syfem ruszyłem w trasę i potem nie mogłem odpalić samochodu w filtrze brud sie przelewał , wymieniłem filtr śwerze paliwko zalałem i niema siły po miesicie to kreci się normalnie ma jakieś tam przyspieszenie jest w mare ok, ale jak wyjeżdżam na trasę to powyżej 2 tyś niemego złapać i tez samochód niema siły nie wiem co robić, przewód od baku do filtra jest czysty turbina regenerowana rok temu wstawiona to samo przepływa wymieniona nowa. POMOCY

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja