[Audi A6 C6 S-Line] demontaż konsoli środkowej
-
- Forum Audi A6 / A7
[Audi A6 C6 S-Line] demontaż konsoli środkowej
Proszę o podpowiedź w jaki sposób mógłbym zdemontować konsolę środkową ze sterownikiem MMI ?
Odkręciłem i rozpiąłem już boki - od strony kierowcy i strony pasażera oraz śruby trzymające konsolę (dwie pod pojemnikiem popielniczki i dwie po obu stronach konsoli)
Konsola jest już luźna ale nie mam pojęcia jak zdjąć podłokietnik z drugą częścią konsoli, gdyż bez demontażu tego elementu nie uda mi się wyjąć sterownika MMI. Druga część konsoli środkowej z podłokietnikiem zachodzi jakieś 2 cm na konsolę ze sterownikiem MMI.
Czy ktoś próbował wymontować ten element?
Dzięki z góry za podpowiedź.
Odkręciłem i rozpiąłem już boki - od strony kierowcy i strony pasażera oraz śruby trzymające konsolę (dwie pod pojemnikiem popielniczki i dwie po obu stronach konsoli)
Konsola jest już luźna ale nie mam pojęcia jak zdjąć podłokietnik z drugą częścią konsoli, gdyż bez demontażu tego elementu nie uda mi się wyjąć sterownika MMI. Druga część konsoli środkowej z podłokietnikiem zachodzi jakieś 2 cm na konsolę ze sterownikiem MMI.
Czy ktoś próbował wymontować ten element?
Dzięki z góry za podpowiedź.
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Dawid
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.8 AQD 193KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
W tej instrukcji jest pominięty "rozdział" który poprzedza ściągnięcie konsoli. Ten rozdział wlasnie o ściąganiu podłokietnika. Nie dużo z tym roboty - kratka nawiewu out i klucz 13 do podstawy podłokietnika .
Mody:
HBA
Lane assist
Klapa z pilota
Kodowania zegarow
VZE w trakcie
I cos bym pewnie jeszcze znalazl:)
HBA
Lane assist
Klapa z pilota
Kodowania zegarow
VZE w trakcie
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Dawid
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.8 AQD 193KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
Rozszarpałem cała dechę i konsole wczoraj z konieczności w kilkanaście minut. Podłokietnik musi zejść zawsze (klucz 13 nasadowy) po wyciągnięciu tylnej kratki nawiewu środkowego . Ogólnie nie jest to skomplikowana operacja ale trzeba uważać na wtyczkę od podświetlenia popielniczki przed próba wyciągnięcia plastyku konsoli środkowej zakładając ze już mmi panel i zapalniczka oraz ręczny są odpiete 

Mody:
HBA
Lane assist
Klapa z pilota
Kodowania zegarow
VZE w trakcie
HBA
Lane assist
Klapa z pilota
Kodowania zegarow
VZE w trakcie