Tylko, ze kol. michul, ma A6C5 i w związku z tym tipa 5 biegowego. A więc sprawy z upgradem oprogramowania i adaptacja skrzyni tam nie wystepują0x4B25A pisze:potem zastanowienie się nad wymianą oraz upgradem oprogramowania i adaptacją skrzyni.
[A6 C6] Tiptronik wymiana oleju.
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Motostacja
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2005
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Cin a co z tym autem na sprzedaż - nadal jest aktualne ?
proszę odezwij się na biuro@inton.pl
proszę odezwij się na biuro@inton.pl
gjozwiak
- Jareknowiak
- Forum Audi A6 / A7
tip
No i wymieniłem olej w moim tiptronicu.
Miejsce sserwis SOPA
Usługa wykonywana profesjonalnie ale po wymianie skrzynia chodzi gorzej niż tragicznie.
Szerpie przy zmianie i redukcji na wszystkich - prawie wszystkich (4 wchodzi idealnie) biegach.
Szarpnięcia są tak silne że trzęsie całym nadwoziem.
Trzeba to chyba reklamować.
Niby adaptacja była zrobiona, ale....
Miejsce sserwis SOPA
Usługa wykonywana profesjonalnie ale po wymianie skrzynia chodzi gorzej niż tragicznie.
Szerpie przy zmianie i redukcji na wszystkich - prawie wszystkich (4 wchodzi idealnie) biegach.
Szarpnięcia są tak silne że trzęsie całym nadwoziem.
Trzeba to chyba reklamować.
Niby adaptacja była zrobiona, ale....
Jareknowiak, opisałem Ci na PW jak to u mnie wyglądało. Moim zdaniem praca Twojej skrzyni jest niedopuszczalna... Powiem szczerze, że po adaptacji bazowej praca ta przy podobnym stylu jazdy, nie zmienia się zauważalnie... Oczywiście mówię to, co zauważyłem u siebie...
Trzeba to im zgłosić, to napewno... zobaczymy co powiedzą.
Moim zdaniem trzeba sprawdzić błędy i powtórzyć adaptację po wcześniejszym jej skasowaniu... oczywiście, jeśli nie będzie błędów...
Trzeba to im zgłosić, to napewno... zobaczymy co powiedzą.
Moim zdaniem trzeba sprawdzić błędy i powtórzyć adaptację po wcześniejszym jej skasowaniu... oczywiście, jeśli nie będzie błędów...
ja mam 15l tego oleju. okazalo sie ze nie bede wymienial drugi raz bo stary olej mialem czysty jak lza. jesli nie chcesz 15l moge odsprzedac 10l w oryginalnej bance. cena za 10l bez kosztow wysylki to 800zl, za 15l 1200zl platne z gory. jesli masz obawy ze platnosc z gory puszcze ta sprzedaz przez allegro. niestety zmusila mnie do tego ostatnia wysylka oleju ktory do mnie wrocil bo gosc sie rozmyslil.wojoo pisze:Szukam chętnej osoby do wspolnego zakupu 20l banki z olejem do skrzyni ZF LifeguardFluid 8
Tu jest info o tym jak to zrobić: a6-c6-tiptronik-wymiana-oleju-vt18346,90.htmwojoo pisze:Panowie, jak przywrócić adaptacje do ustawieĂą początkowych ? mam soft 050
Opowiada bzdury i to kompletene. Uciekaj od takich speców. Ostatnie oprogramowanie do naszych skrzyĂą jest o ile pamiętam z 2010 roku. I wiecej chyba już upgradów nie będzie... Jedź do porządnego serwisu a nie jakiś papraków...Panowie dzisiaj fachowiec powiedział mi że A 6 c6 nie przeprowadza się wgrywania nowych softów itd proponuje mi wymianę oleju i podłubanie coś w nastawach - chyba raczej mało wiarygodny ?
Panowie ! Dzisiaj dzwoniłem do faceta który zajmuje się tipami w Długołęce woj dolnośląskie . Sporo moich kolegów z pracy tam jeździ wymieniać olej w swoich tipach i ot co . Facet zaśpiewał mi za wymianę oleju filtra, uszczelek softu itd do mojej skrzyni 900 zł wraz z olejem . Zapytałem go jaki ma olej - podał nazwę nie pamiętamjakie znaki ale koloru zielonego . Co o tym myślicie ? Wszędzie gdzie pytałem wcześniej taka wymiana to koszt 2 tyś złotych . Nawet pan Sopa który ma swój servis niedaleko Długołęki bo to naście kilometrów krzyczał srogie 2 tysie . Dodam że moi kolesie jeżdżą BMW i sobie bardzo go chwalą . Czy to jakiś uczciwy facet czy ma jakiś ciekawy olej ?
Kalifas
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: MaTyS
- Moje auto: A6 C7
- Rocznik: 2013
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Olej mozna kupić poza ASO i jest dostępny w przyzwoitej cenie. Dowiedz się dokładnie co to za olej, właśnie chodzi o te cyferki, których nie zapamiętałeś.
Wystarczyło by chyba napisać w jednym temacie
Wystarczyło by chyba napisać w jednym temacie
Ostatnio zmieniony 19 sty 2012, 08:23 przez MaTyS, łącznie zmieniany 1 raz.