Witam Was,
Mam problem z płynem G12, co każda jazda czy przestój nocny muszę go dolewać, bo pali mi się kontrolka na blatach. Szukałem wycieku i wygląda to jakby nad albo nawet z miski olejowej wychodził. Nie wiem do końca co to jest... Czy to uszczelka głowicy padła z tej strony, czy coś innego? Miał może ktoś z Was podobny wyciek?
Pozdrawiam!
[ A6 C5] Ubywa płynu chłodniczego
z tylu do bloku takze wchodzi waz od chlodzenia musisz wszystko sprawdzic i znalesc wyciek bo wadpie aby silnik az tyle popijal skoro czesto dolewasz.Pojezdzij autem przegon je i odrazu na kanal i szukasz plyn jest gorzki i odroznisz go od wody wkladajac mokry palec do pyska

Jesli pomoglem wcisnij Pomógł 

witam , posidam audi a6 c6 3.0 tdi 2004 rok, ubywało płymu chłodniczego był full a po przejechaniu około 250 km , duzo poniżej minimum i zapalał się komunikat cool amt , zalałem układ chłodniczy płynem wyyns uszczelniającym i problem zniknął , a wczesniej diagnozowałem wycieki i nic nigdy nie było widac , a jak narazie spokój ,używał ktoś tego specyfiku wyyns a może źle pisze ale napewno podobna nazwa , pozdrawiam i czekam na info na priv lub gg lub forum
tylko quatro 

- hemiV8
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 2001
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Heja hemel22hamel22 pisze:zalałem układ chłodniczy płynem wyyns uszczelniającym i problem zniknął

Nie polecam lepiej poszukać gdzie leży problem i go rozwiązać niż udawać, że już po problemie. Nie wiem, jaki jest płyn w C6, ale myślę, że też G12 a on ma właściwości uszczelniające. Podobnie jak ze specyfikami do uszczelniania skrzyĂą biegów czy silników. Poszukaj lepiej gdzie są ślady po wycieku a na pewno naprawa będzie taĂąsza niż za jakiś czas. Mc Giver jak mu chłodnicę przestrzelili jajkami sobie poradził.

Także użyłem tego w starym wozie i chyba ze 3 lata wytrzymało bez problemu... a była dziura w chłodnicyKamilvti pisze:to dobrze ze zatkales ale predzej czy pozniej moze ci sie zasyfic nagrzewnica lub chlodnica i niebedzie juz tak kolorowo.Kiedys w moim starym aucie kupilem taki proszek wsypalem go a po roku chlodnica miala tak slaby przeplyw ze musialem kupic nowa.