[AUDI A6 C4 2.5 TDI AEL] ''BIAÂŁAS'' by kalapita *Sesja
- piatek
- Forum Audi A6 / A7 
- Imię: Piotrek
- Rocznik: 1994
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Panowie poczytajcie ten temat bo chyba co nie którzy nie wiedzą jak spryski wyglądają w audi A6 C4 http://www.audiklub.org/forum/viewtopic ... 1&t=105727 , download.htm?id=9221

- 

mart73301
Czy po czy przed liftem tak czy tak trzeba wiercićBedlam pisze:No właśnie c5 po lifcie nie ma niestety jak nie ma wbudowanych to lipa. mart te pierwsze spryski co podałeś to jak się je montuje?? Można na normalny zderzak?? Tylko wiercenie czy jak??
 Nawet te pierwsze bo musisz jakoś podłączyć wąż wysokiego ciśnienia doprowadzający płyn. Ja jednak wolałbym te drugie bo są bardziej zbliżone go oryginału i wraz z nimi dostajesz klapki /zaślepki na zderzak przykrywające spryskiwacze gdy nie pracują. Jednym z wyjść jest np. zakup zderzaka z miejscami na spryskiwacze i np. jako bonus z miejscami na czujniki parkowania
 Nawet te pierwsze bo musisz jakoś podłączyć wąż wysokiego ciśnienia doprowadzający płyn. Ja jednak wolałbym te drugie bo są bardziej zbliżone go oryginału i wraz z nimi dostajesz klapki /zaślepki na zderzak przykrywające spryskiwacze gdy nie pracują. Jednym z wyjść jest np. zakup zderzaka z miejscami na spryskiwacze i np. jako bonus z miejscami na czujniki parkowania  Wszystko jest do zrobienia. Trzeba pamiętać o doborze odpowiedniej pompki wysokociśnieniowej gdyż jak wiesz spryskiwacze wysuwają się pod wpływem ciśnienia płynu, przekaźnika z regulacją czasową który pozwoli na oszczędność płynu czyli np. włączanie się spryskiwaczy po ok. 2s od momentu włączenia spryskiwacza szyby przedniej. Dobry mechanik i do roboty. Chyba, że sam potrafisz to zrobić. Aha i musisz sprawdzić jaki masz zbiornik na płyn. U mnie jest pojemność 4,7l i miejsce na pompkę do do spryskiwaczy reflektorów więc praktycznie poza wierceniem zderzaka nie muszę za bardzo cudować aby zamontować te spryskiwacze. Koszty niewielkie ale poza poprawą bezpieczeĂąstwa zadowolenie z roboty bezcenne
 Wszystko jest do zrobienia. Trzeba pamiętać o doborze odpowiedniej pompki wysokociśnieniowej gdyż jak wiesz spryskiwacze wysuwają się pod wpływem ciśnienia płynu, przekaźnika z regulacją czasową który pozwoli na oszczędność płynu czyli np. włączanie się spryskiwaczy po ok. 2s od momentu włączenia spryskiwacza szyby przedniej. Dobry mechanik i do roboty. Chyba, że sam potrafisz to zrobić. Aha i musisz sprawdzić jaki masz zbiornik na płyn. U mnie jest pojemność 4,7l i miejsce na pompkę do do spryskiwaczy reflektorów więc praktycznie poza wierceniem zderzaka nie muszę za bardzo cudować aby zamontować te spryskiwacze. Koszty niewielkie ale poza poprawą bezpieczeĂąstwa zadowolenie z roboty bezcenne  Poniżej masz jak można to zrobić w C5:
 Poniżej masz jak można to zrobić w C5:a6-c5-98-2001-montaz-spryskiwaczy-lamp- ... ryskiwaczy
a6-c5-montaz-xenony-regulacja-spryski-p ... tm?sleep=0
Pozdrawiam i miłego rezania
 Aha i tu może aukcja dla Ciebie
 Aha i tu może aukcja dla Ciebie 
http://allegro.pl/audi-a4-s4-a6-s6-rs4- ... 07761.html
- 

mart73301
- 

jarek_kopy
- Forum Audi A6 / A7 
- 

jarek_kopy
- Forum Audi A6 / A7 

A gdzie można takie wierconko zrobić bo samemu nie chce spaprać. Mam blacharza za oknem może co doradzi
  A gdzie można takie wierconko zrobić bo samemu nie chce spaprać. Mam blacharza za oknem może co doradzi