[A6C5] Problem z licznikiem
[A6C5] Problem z licznikiem
Witam posiadam od nie dawna a6c5 1.8t i dzis rano przestalo mi wyswietlac temperature stacje radiowe i spalanie w liczniku. jak przekrecam kluczyk to pokazuje sie na zolto ok i puzniej ciemno oraz jak otworze drzwi to tez wyswietla sie samochod z danymi otwartymi drzwiami ale jak zamkne i to caly jest czarny. Podlaczylem vaga i nic nie wykazal co to moze byc z gory dziekuje za pomoc.
- Oofol
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Podepnę się do tematu.
Odłączyłem aku do ładowania i A6 stało przez 2 dni bez prądu.
Podłączyłem aku, przekręcam światłą bo było ciemno i zegary pięknie świecą.
Po odpaleniu (odpalił od ręki) ale zegary zaczęły szaleć...
Brak podświetlenia tarcz a wszystkie kontrolki wraz z wyświetlaczami mrugają w różnym tempie...
Po ponownym odłączeniu i podłączeniu aku pierwsze włączenie świateł i znowu wszystko ładnie świeci a po zapłonie mruga...
Dodam że mam zegary z 1/2Fisa.
Mam nadzieję, że komuś przyjdzie coś do głowy...
Vaga jutro podłączę...
Odłączyłem aku do ładowania i A6 stało przez 2 dni bez prądu.
Podłączyłem aku, przekręcam światłą bo było ciemno i zegary pięknie świecą.
Po odpaleniu (odpalił od ręki) ale zegary zaczęły szaleć...
Brak podświetlenia tarcz a wszystkie kontrolki wraz z wyświetlaczami mrugają w różnym tempie...
Po ponownym odłączeniu i podłączeniu aku pierwsze włączenie świateł i znowu wszystko ładnie świeci a po zapłonie mruga...
Dodam że mam zegary z 1/2Fisa.
Mam nadzieję, że komuś przyjdzie coś do głowy...
Vaga jutro podłączę...
PM+
AVF+
ARE
AVF+
ARE
- Oofol
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Dobra, na sprawdzeniu błędów spędziłem jakieś 3h...
Ale od początku.
Włączam światła bez zapłonu - zegary się podświetlają, check wyświetla OK jedynie wskaźniki nic nie pokazują. Przekręcam stacyjkę i zaczyna się cyrk. Nie dość że zegary świrują to na odpalonym zanika podświetlenie radia, przycisków do szyb, pokrętła do świateł itp...
Tak to wygląda
[youtube][/youtube]
Podpiąłem kompa i nic...
Nie łączy się!!!
ÂŁączy się jedynie z ABS, klimą i poduszkami... Silnik elektryka i cała reszta - brak komunikacji...
Przejechałem się i auto chodzi niby normalnie, przyspiesza i hamuje jak by było wszystko OK. ÂŚwiatłą też są wszystkie...
I co ja mam z tym począć?! Załamuję ręce powoli...
Ale od początku.
Włączam światła bez zapłonu - zegary się podświetlają, check wyświetla OK jedynie wskaźniki nic nie pokazują. Przekręcam stacyjkę i zaczyna się cyrk. Nie dość że zegary świrują to na odpalonym zanika podświetlenie radia, przycisków do szyb, pokrętła do świateł itp...
Tak to wygląda
[youtube][/youtube]
Podpiąłem kompa i nic...
Nie łączy się!!!
ÂŁączy się jedynie z ABS, klimą i poduszkami... Silnik elektryka i cała reszta - brak komunikacji...
Przejechałem się i auto chodzi niby normalnie, przyspiesza i hamuje jak by było wszystko OK. ÂŚwiatłą też są wszystkie...
I co ja mam z tym począć?! Załamuję ręce powoli...
PM+
AVF+
ARE
AVF+
ARE
- Oofol
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
norris99, co to znaczy bez magistrali? ÂŁączyłem się tak samo jak wcześniej - ale przed odłączaniem aku wszystko działało.
Inna sprawa że mój poprzednik wstawił do niej 100Ah i aku nie jest w najlepszej kondycji - nie wszystkie cele przyjmują prąd i ładuje się do 12.36V (4 dni ładowania).
Podmieniałem z mojej A80 67Ah który z kolei też nie jest naładowany tak jak powinien ale objawy były takie same...
vippassat, bezpieczniki sprawdzałem, wszystkie całe. Dzisiaj jeszcze sprawdzę przekaźniki comfort i masy...
Inna sprawa że mój poprzednik wstawił do niej 100Ah i aku nie jest w najlepszej kondycji - nie wszystkie cele przyjmują prąd i ładuje się do 12.36V (4 dni ładowania).
Podmieniałem z mojej A80 67Ah który z kolei też nie jest naładowany tak jak powinien ale objawy były takie same...
vippassat, bezpieczniki sprawdzałem, wszystkie całe. Dzisiaj jeszcze sprawdzę przekaźniki comfort i masy...
PM+
AVF+
ARE
AVF+
ARE
- Oofol
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Jestem spowrotem.
Okazało się że padł mikroprocesor. Zegary naprawione auto jednak nie odpala.
po połączeniu z immo wyskakuje:
VAG-COM Version: Release 311.2-N
Control Module Part Number: Bitte Adress
Component and/or Version: e 17 eingeben
Software Coding:
Work Shop Code:
No Faults Found
or DTCs not supported by controller
a communication error ocurred
A po połączeniu z silnikiem:
17069 Nie znany kod błędu
brak osprzętu / nie związany ze sprzętem
Pomożecie?
Problem zażegnany:)
![Obrazek]()
Obrazek przedstawia kostkę przekaźnika podającego prąd na cewki - chyba nie wymaga komentarza;)
Usterka przypadkowa nie związana z naprawą zegarów...
Okazało się że padł mikroprocesor. Zegary naprawione auto jednak nie odpala.
po połączeniu z immo wyskakuje:
VAG-COM Version: Release 311.2-N
Control Module Part Number: Bitte Adress
Component and/or Version: e 17 eingeben
Software Coding:
Work Shop Code:
No Faults Found
or DTCs not supported by controller
a communication error ocurred
A po połączeniu z silnikiem:
17069 Nie znany kod błędu
brak osprzętu / nie związany ze sprzętem
Pomożecie?
Problem zażegnany:)
Obrazek przedstawia kostkę przekaźnika podającego prąd na cewki - chyba nie wymaga komentarza;)
Usterka przypadkowa nie związana z naprawą zegarów...
PM+
AVF+
ARE
AVF+
ARE