Pomóżcie jakoś, bo zmieniłem telefon, i jest mi zbedny a pasażerka moja narzeka, bo kolankiem wadzi, a nie chcę niczego połamać. Z góry dzięki.
[Audi A6 C5] Jak to odkręcić / zdemontować?? Foto.
Dwa rodzaje, jedne na śrubki a drugie wbudowane. Szczerze to znajomy w a4 się tym bawił, chciał wyciągnąć ale w końcu szlag go trafiać zaczął i rozhuśtał lewa/prawa. Wtedy urwie się ładnie w pionie i będzie ślad tylko taki mały wąski paseczek 

Jeśli Ci pomogłem nie wciskaj "pomógł", po prostu Ty pomóż następnym razem 

Nie nie. Tutak gdzie jest ten niby plastik (uchwyt) niestandarfdowy to ja go przykręciłem , zeby telefon mi trzymał. jak to odkręcę, to nie ma zupełnie nic.podejrzewam że musy być jakiś wkręt pod tą ramką od radia i climatronika. Kurde, etka by wszystko wyjaśniła.robert229 pisze:Może nie trzeba,zobacz czy na tym uchwycie od strony gdzie wkładasz tel nie ma jakiej zaślepki czy coś w tym rodzaju.Może tam jest zamaskowana śrubka--RaDeK-- pisze:Z tego co tak na chłopski rozum wydumałem, to trzeba zdjać ramkę od radia i klimatronika, ale co później??
dokładnie jest to samo. dzieki tak zrobie.daniel1997 pisze:--RaDeK--, Witam kolego zrób tak jak piszesz zdemontuj ramke wyciągnij radio uchwyt jest przykęcony srubami co trzymają panel kluczyk nasadowy 10 jak dobrze widze masz identyczny uchwyt co ja miałem foto - [url=http://images40.fotosik.pl/1289/959c8a14cef10551med.jpg]Obrazek[/URL]
przykręcony jest dwoma śrubami pozdrawiam.

Otóż udało mi się odkręcić ten uchwyt. Tak jak kolega wyzej pisał dwie srubki na kluczyk 8 które trzymają klimatronik i przed tym trzbeba zdjać ramkę i wyjąąć radio.. Generalnie 10 min roboty, tylko trzeb auważać żeby śrubek nie pogubić. Mi jedna wpadła gdzieś tam i musiałem szukac nowej, bo nei chciało mi się wyciągać klimatronika. Temat uważam za zamknięty.