Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[Audi A6 C5] Jak to odkręcić / zdemontować?? Foto.

Wnętrze
ODPOWIEDZ
Fontesen

[Audi A6 C5] Jak to odkręcić / zdemontować?? Foto.

Post autor: Fontesen » 06 sty 2012, 21:16

Witam wszystkich. Jak w temacie. Jak zdemontować ten uchwyt na telefon?? Obrazek

Pomóżcie jakoś, bo zmieniłem telefon, i jest mi zbedny a pasażerka moja narzeka, bo kolankiem wadzi, a nie chcę niczego połamać. Z góry dzięki.

Fontesen

Post autor: Fontesen » 06 sty 2012, 22:27

robert229 pisze:Nie widać żadnych śrubek?
Nie włąśnie. nic nie widać. Z tego co tak na chłopski rozum wydumałem, to trzeba zdjać ramkę od radia i klimatronika, ale co później??

Awatar użytkownika
Bedlam
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Bedlam » 06 sty 2012, 22:44

Dwa rodzaje, jedne na śrubki a drugie wbudowane. Szczerze to znajomy w a4 się tym bawił, chciał wyciągnąć ale w końcu szlag go trafiać zaczął i rozhuśtał lewa/prawa. Wtedy urwie się ładnie w pionie i będzie ślad tylko taki mały wąski paseczek ;)
Jeśli Ci pomogłem nie wciskaj "pomógł", po prostu Ty pomóż następnym razem <okok>

Fontesen

Post autor: Fontesen » 06 sty 2012, 22:52

robert229 pisze:
--RaDeK-- pisze:Z tego co tak na chłopski rozum wydumałem, to trzeba zdjać ramkę od radia i klimatronika, ale co później??
Może nie trzeba,zobacz czy na tym uchwycie od strony gdzie wkładasz tel nie ma jakiej zaślepki czy coś w tym rodzaju.Może tam jest zamaskowana śrubka
Nie nie. Tutak gdzie jest ten niby plastik (uchwyt) niestandarfdowy to ja go przykręciłem , zeby telefon mi trzymał. jak to odkręcę, to nie ma zupełnie nic.podejrzewam że musy być jakiś wkręt pod tą ramką od radia i climatronika. Kurde, etka by wszystko wyjaśniła.

tomekw24
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Tomasz
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.8T AEB 150KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna

Post autor: tomekw24 » 07 sty 2012, 11:58

ja w mondeo mialem uchwyt wsadzony miedzy kratki nawiewu a kokpit tez myslalem ze sa tam jakies srubki bo trzymalo naprawde solidnie a byl wcisniety na takim profilowanym plaskowniku . tam wyszlo po rozchustaniu na prawo i lewo i wyskoczylo wiec moze i u ciebie jest identycznie

daniel1997

Post autor: daniel1997 » 07 sty 2012, 13:31

--RaDeK--, Witam kolego zrób tak jak piszesz zdemontuj ramke wyciągnij radio uchwyt jest przykęcony srubami co trzymają panel kluczyk nasadowy 10 jak dobrze widze masz identyczny uchwyt co ja miałem foto - Obrazek
przykręcony jest dwoma śrubami pozdrawiam.

Fontesen

Post autor: Fontesen » 07 sty 2012, 16:06

daniel1997 pisze:--RaDeK--, Witam kolego zrób tak jak piszesz zdemontuj ramke wyciągnij radio uchwyt jest przykęcony srubami co trzymają panel kluczyk nasadowy 10 jak dobrze widze masz identyczny uchwyt co ja miałem foto - [url=http://images40.fotosik.pl/1289/959c8a14cef10551med.jpg]Obrazek[/URL]
przykręcony jest dwoma śrubami pozdrawiam.
dokładnie jest to samo. dzieki tak zrobie. <hura> dzieki za pomoc. jak zdejme to pochwale sie efektami. <okok>

Otóż udało mi się odkręcić ten uchwyt. Tak jak kolega wyzej pisał dwie srubki na kluczyk 8 które trzymają klimatronik i przed tym trzbeba zdjać ramkę i wyjąąć radio.. Generalnie 10 min roboty, tylko trzeb auważać żeby śrubek nie pogubić. Mi jedna wpadła gdzieś tam i musiałem szukac nowej, bo nei chciało mi się wyciągać klimatronika. Temat uważam za zamknięty.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja