Jakbyś do mnie nie napisał, to znów bym wziął przegapił
[Spot rzeszow ] halo !
-
marpis
-
marpis
-
Petroniusz566
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Patryk
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
kurcze dopiero wstałem... Dzięki Panowie za spota.. naprawdę fajnie wyszedł, frekwencja przerosła nasze najśmielsze oczekiwania
miło też było poznać nowych kolegów
Widzę, że moja zabawka spodobała się coniektórym.. Będę miał chwilę czasu to zrobię jakiś filmik z odpalania audi i załączę... Jeśli ktoś chciałby linka do sprzedawcy to mogę podać na priv..
Frugo1, Twoje katalizatory są w wieku emerytalnym.. Nie czekaj z tym długo
Widzę, że moja zabawka spodobała się coniektórym.. Będę miał chwilę czasu to zrobię jakiś filmik z odpalania audi i załączę... Jeśli ktoś chciałby linka do sprzedawcy to mogę podać na priv..
Frugo1, Twoje katalizatory są w wieku emerytalnym.. Nie czekaj z tym długo
ale są dwie.. jedna mówi: tak, druga mówi: nie
-
Petroniusz566
- Forum Audi A6 / A7

- Kontakt:
- Frugo1
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Damian
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
- Skrzynia: Manual
Petroniusz566, Jak zalożyłem Lpg to paliła ok 15 l, na pełnym zbiorniku 43l robiłem 290-310km i tak było przez pierwsze 3, 4 tankowania... Potem zatankowałem na auchan-ie i spalanie wzrosło do ok 19l
, na 43l zrobilem niecale 230km i teraz widze ze dalej duzo pali mimo ze tankuje tam gdzie tankowałem.... Byłem u gazownika na regulacji ale nic nie pomogło dziwnie tylko mi "klekoczą" wtryskiwacze ... tak jak by zawory dzoniły. Przełączajac na Pb to znika... bylem dzisiaj u gazownika ale powiedzial ze to normalne .
-
Petroniusz566
- Forum Audi A6 / A7

- Kontakt:
Frugo1, ja robię ponad 230 km na 28l i kurcze zawsze tak było... nawet na padniętym przepływomierzu i starych sondach.. A zastanawiam się czy u Ciebie to problem LPG czy jednak wiąże się z nieprawidłowo działającym osprzętem silnika albo może masz zabity filtr powietrza?
-
Petroniusz566
- Forum Audi A6 / A7

- Kontakt:
wiesz.. 4,2 młodego pali niedużo więcej.. więc napewno coś jest nie tak... wiesz możemy się zgadać gdzieś w następnym tygodniu to sprawdzimy jeszcze raz parametry pracy silnika.. może coś tam niedomaga.. wystarczy, że czujnik temperatury oszukuje lub termostat się kończy i spalanie będzie duże
- Frugo1
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Damian
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
- Skrzynia: Manual
Dzięki, nie chce robić klopotu... może na nastepnym spocie? we wtorek, środe jade do kolegi taty to mi wymieni te katalizatory na tłumiki i spojrzy na to wszsytko. Mam jeszcze dziwny objaw, jak zauważyłeś jest troszke bardziej "mułowata" od twojej i zbiera sie dopiero od 3,4 tys. obrotów i jak zbliży sie do 6 tys nagle dostaje takigo kopa że wskazówka leci momentalnie do końca;/ Myślalem nad tym chwile i może poprostu jak poprzedniemu włascicielowi strzelił rozrząd przy 100k km to cos poszło w katalizatory
jakis olej płyny
i jeden jest zatkany a drugi poprosu zostal już wydmuchany i dlatego tak sie dzieje. Sam nie wiem, zatankuje jeszcze benzynke i zobacze czy tez tak pali duzo.