Witam,
Zauważyłem ostatnio dziwną rzecz (A w zasadzie nie ja tylko sasiedzi którzy chcieli mi gasić samochód bo się pali) mianowicie kłęby dymu z webasto. Niebieskiego i smierdzącego. Kiedyś już raz się to zdarzyło ale trochę zbagatelizowałem temat. VAG nie pokazuje błędów, generalnie wszytsko wydaje się być ok. Ale wczoraj to naprawdę trochę wstyd mi było jak się ludzie zlecieli do mojego samochodu żeby go gasić? Miał ktoś podobny problem?
[ A6 C6] Dymiące webasto
- krawcraf
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krawiec
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.8 FSI 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Poczytałem trochę w necie i generalnie wiekoszość twierdzi, że to kiepskie paliwo...?!! hmm dziwne, tankuje zwykle na sprawdzonej stacji shell teraz tankowałem na innej ale też shell wiec nie wiem o co kaman. Może to nie ma związku ale w obydwu przypadkach kiedy tak się działo bylo bardzo wilgotno na zewnątrz...?
-
- Forum Audi A6 / A7
Uszczelki do wymiany w piecu - zła mieszanka - trzeba zdemontowac i zobaczyć. Jeśli nie uszczelki to moze kołek/świeca zarowa rozgrzewa sie nie tak jak nalezy 
Jeśli to Webasto - stawiam na uszczelki , Jeśli Ebersaecher stawiam na świece albo uszczelki , bądź nawet dmuchawy powietrza spalania. Bez demontażu sie nie obejdzie niestety.
Pozdrawiam

Jeśli to Webasto - stawiam na uszczelki , Jeśli Ebersaecher stawiam na świece albo uszczelki , bądź nawet dmuchawy powietrza spalania. Bez demontażu sie nie obejdzie niestety.
Pozdrawiam

1.8 Turbo znam jak własną kieszeń. Obecnie Garret GT28RS, wtryski 350ccm, Remap VTG, DP, IC N. W planach Zakucie Wossnerr i GT56RS. Służę VAS`em.
BLACK EDITION Mod poczatek ----->
Regulamin Punkt 27
Regulamin Punkt 27
-
- Forum Audi A6 / A7
To super , że sie rozwiązało
Generalnie żadne ogrzewanie postojowe czy dogrzewacz nie ma prawa kopcić - są tak skostruowane i tak dobrany stosunek paliwo-powietrze , ze nie dochodzi do powstania dymu podczas spalania.

Generalnie żadne ogrzewanie postojowe czy dogrzewacz nie ma prawa kopcić - są tak skostruowane i tak dobrany stosunek paliwo-powietrze , ze nie dochodzi do powstania dymu podczas spalania.
1.8 Turbo znam jak własną kieszeń. Obecnie Garret GT28RS, wtryski 350ccm, Remap VTG, DP, IC N. W planach Zakucie Wossnerr i GT56RS. Służę VAS`em.
Regulamin Punkt 27
Regulamin Punkt 27