[A6C6] Lampy przednie(przepalone ledy)
Kolego jest obecnie na bixsenon kodowanie 06121 czyli bez spryskiwaczy to póżniej będzie , ale przesłony nie działąja w ogóle tzn. ani na miganie ani na stałe ,występuje błąd przełącznik elektromagnetyczny przesłony lampy prawej lampy lewej i zarówka kierunkowskazu boczna lewa i prawa , możecie podpowiedzieć z którego pinu w ILM są sterowane przesłony i co z tymi kierunkami
piotrek
Witam
Szukam adresu kogos kto wymienia przepalone diody na nowe .Bede wdzieczny za adresik.
I jeszcze pytanie do starego tematu (przeczytalem wszystkie posty i mam wiekszy metlik pod deklem) Mam orginalnie zamontowane lampy halogenowe i chce zmienic na poliftowe z led.Kupilem lampy nieskretne z literka CP,wszyscy pisza ze bord ma miec przynajmniej literke k , ja kupilem z literka R ale nigdzie nie znalazlem informacji czy te lampy beda na nim chodzic i jeszcze jedno , przy podlaczeniu lampek wystarczy je wpiac do starych kostek i zmienic kabelki przy bordzie + kodowanie ,czy trzeba i przy lampach cos zmieniac .
Szukam adresu kogos kto wymienia przepalone diody na nowe .Bede wdzieczny za adresik.
I jeszcze pytanie do starego tematu (przeczytalem wszystkie posty i mam wiekszy metlik pod deklem) Mam orginalnie zamontowane lampy halogenowe i chce zmienic na poliftowe z led.Kupilem lampy nieskretne z literka CP,wszyscy pisza ze bord ma miec przynajmniej literke k , ja kupilem z literka R ale nigdzie nie znalazlem informacji czy te lampy beda na nim chodzic i jeszcze jedno , przy podlaczeniu lampek wystarczy je wpiac do starych kostek i zmienic kabelki przy bordzie + kodowanie ,czy trzeba i przy lampach cos zmieniac .

LEd
[Witam wszystkich
wiem,że już jest pełno informacji na forum odnośnie montażu led , ale>>>>
Proszę o pomoc:
Kupiłem auto 2005 r. z zagranicy z lampami bixenon led z roku 2010
na moje nieszczęście nie było w nich nic
kupiłem żarówki ds3 , przetwornicę kabel
podłączyłem do auta i zong. Fis wołao żarówki - działają tylko xenony ( normalnie i długie )
wogóle nie działają w tych lampach ledy i h7
sprawdzilem jak podaja na tym forum bortnetza i jest o takim symbolu : 4f0 907 279 , a poniżej jest numer :4f0 907 279 d
sprawdzam w vcds i zaprogramowany jest na : 0003122
nie wiem co dalej z tym zrobić , nie łapie innych kodów
pewności też nie mam, że ktoś sobie te lampy za granicą włożył tak sobie
proszę o propozycje instalowania LED :
jeszcze najgorsze jest to że nie działa mi również MMI ( włącza się ekran powitalny i znika)
nie wspomnę o abs, esp , który wywala bład - wymieniałem bo mój był uszkodzony ( zostaje tylko serwis w celu programowania) - chbya nie jest z niepewnego źródła , bo będzie problem ( kupiony na alledrogo )
pozdrawiam
Sugestie mile widziane
wiem,że już jest pełno informacji na forum odnośnie montażu led , ale>>>>
Proszę o pomoc:
Kupiłem auto 2005 r. z zagranicy z lampami bixenon led z roku 2010
na moje nieszczęście nie było w nich nic
kupiłem żarówki ds3 , przetwornicę kabel
podłączyłem do auta i zong. Fis wołao żarówki - działają tylko xenony ( normalnie i długie )
wogóle nie działają w tych lampach ledy i h7
sprawdzilem jak podaja na tym forum bortnetza i jest o takim symbolu : 4f0 907 279 , a poniżej jest numer :4f0 907 279 d
sprawdzam w vcds i zaprogramowany jest na : 0003122
nie wiem co dalej z tym zrobić , nie łapie innych kodów
pewności też nie mam, że ktoś sobie te lampy za granicą włożył tak sobie
proszę o propozycje instalowania LED :
jeszcze najgorsze jest to że nie działa mi również MMI ( włącza się ekran powitalny i znika)
nie wspomnę o abs, esp , który wywala bład - wymieniałem bo mój był uszkodzony ( zostaje tylko serwis w celu programowania) - chbya nie jest z niepewnego źródła , bo będzie problem ( kupiony na alledrogo )
pozdrawiam
Sugestie mile widziane
pompa abs ałatwiona- kodowanie aso
navi - zalany sterownik telefonu (zwarcie światłowodu pomogło)
nadal problem led
W pile chce wymienić całe lampy - koszt 1400
Poznań -może próbować koszt 800 zł.
Dąbrowa koło poznania - podobno super elektronic - może się udać - zobaczymy - koszt 300 zł
ASO Poznań - nie da się podłączyć na 99%
nikt nie wspomniał o bordnetzie
szok
pomocy
navi - zalany sterownik telefonu (zwarcie światłowodu pomogło)
nadal problem led
W pile chce wymienić całe lampy - koszt 1400
Poznań -może próbować koszt 800 zł.
Dąbrowa koło poznania - podobno super elektronic - może się udać - zobaczymy - koszt 300 zł
ASO Poznań - nie da się podłączyć na 99%
nikt nie wspomniał o bordnetzie
szok
pomocy
no ja średnio raz w miesiącu byłem zdjąć blokade komponentu, różnie raz PoznaĂą Mroczkowski, raz Kalisz i od początku tego roku wszędzie mówią że dostali odgórnie zakaz zdejmowania blokady z używanych części, z niektórymi sterownikami da się obejść serwis, ale w tym przypadku jak mam dochodzić i kombinować nie wiadomo ile czasu, kupie już nowy bornetz 1247 detal, to po rabacie nie będzie tak żle koło 1000 się zakręci i po problemie, chciałęm się tylko upewnić że nie pociągnie to wymiany gateway-a .
Może jakiś serwis olewa to zarządzenie i zdejmuje nadal, ale jak mam kupić legalna używke za 300-400 zł zdjęcie blokady 100-200 zł (do dzisiaj nie wiem od czego to uzależnione) i jakieś koszty dojechania gdzieś tam to oszczędności może wcale nie być
Może jakiś serwis olewa to zarządzenie i zdejmuje nadal, ale jak mam kupić legalna używke za 300-400 zł zdjęcie blokady 100-200 zł (do dzisiaj nie wiem od czego to uzależnione) i jakieś koszty dojechania gdzieś tam to oszczędności może wcale nie być
- Adxs
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Adam
- Rocznik: 2009
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.8 FSI 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Mam pytanie do właścicieli lamp przednich z wkładką ledową... Jak uruchamiacie samą listwe ledową ?
Bo z tego co widze na niektórych filmikach można włączyć listwe ledową razem z postojówkami albo samą listwe LED albo listwe z bixenonami...
Przecież w naszych A6 niema tyle przełączników :P OFF, AUTO, POSTOJÓWKI i XENONY ?!
Jak policja zwraca uwagę na świecenie samej listwy ledowej ? Nie trzeba mieć włączonych xenonów na pewno ?
I jeszcze pytanie odnośnie tego trybu AUTO - czy ów mądry tryb umiałby w zależności od pory dnia przejść z ledów na led + xenon ?
Sorry za zasyp pytaniami ale te pytania mnie jeszcze nurtowały.
Pozdro
ADXS
Bo z tego co widze na niektórych filmikach można włączyć listwe ledową razem z postojówkami albo samą listwe LED albo listwe z bixenonami...
Przecież w naszych A6 niema tyle przełączników :P OFF, AUTO, POSTOJÓWKI i XENONY ?!
Jak policja zwraca uwagę na świecenie samej listwy ledowej ? Nie trzeba mieć włączonych xenonów na pewno ?
I jeszcze pytanie odnośnie tego trybu AUTO - czy ów mądry tryb umiałby w zależności od pory dnia przejść z ledów na led + xenon ?
Sorry za zasyp pytaniami ale te pytania mnie jeszcze nurtowały.
Pozdro
ADXS
- shogun
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomek
- Rocznik: 2019
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: SUV
- Silnik: 3.0 TFSI 310KM
- Napęd: 4WD
- Paliwo: Benzyna
świecąca listwa ledowa to po prostu światła do jazdy dziennej uruchamiane z poziomu MMI, funkcję postojówek również pełni ta sama listwa, tylko, że ledy świecą mniej intensywnie. Zgodnie z obowiazującym prawem światła dzienne muszą się wyłączyć w momencie włączenia świateł mijania dlatego też ledy przygasają po włączeniu świateł.
Tryb auto bazuje na czujniku zmierzchu - jeżeli będzie ciemno sam włączy xenon (np po zmierzchu lub w tunelu) jeżeli bedzie wystarczająco dużo światła dziennego xenon się wyłączy i pampa przejdzie w tryb oświetlenia dziennego.
Tryb auto bazuje na czujniku zmierzchu - jeżeli będzie ciemno sam włączy xenon (np po zmierzchu lub w tunelu) jeżeli bedzie wystarczająco dużo światła dziennego xenon się wyłączy i pampa przejdzie w tryb oświetlenia dziennego.
wcześniej C6 2.4 BDW FWD 2005 i C6 2.7 TDI CANC Quattro S-line virus 230KM 470Nm, Merc W205 C200T 4matic 2016
Obecnie Q8 3.0 55 TFSI 2020
Obecnie Q8 3.0 55 TFSI 2020
- Adxs
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Adam
- Rocznik: 2009
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.8 FSI 220KM
- Napęd: Quattro
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Dzięki za odpowiedź... Już jestem mądrzejszy 
Ale teraz tak - jak je sie włączy w MMI to one będą świeciły cały czas ( od momentu przekręcenia kluczyka ) ? I przygasały w momencie włączenia dopiero świateł mijania ? Więc postojówki jeszcze świecą z ledami ?
Ciekawe jest to co piszesz o tym prawie polskim, że w momencie włączenia świateł mijania - ledy powinny gasnąć, bo gdzie nie oglądam filmik, to ledy świecą z światłami mijania.
PS. Z twojego podpisu zastanawia mnie jeszcze ten trixenon ?
Nie robiąc kryptoreklamy :
[youtube][/youtube]
W tym filmiku użytkownik w 50 sekundzie wykonuje niezrozumiałą dla mnie akcje
?
Są włączone ledy, włącza długie na bixenonach, a co ma wsadzone w postojówkach, że tak mu przygrzało ? Te hidy załącza?

Ale teraz tak - jak je sie włączy w MMI to one będą świeciły cały czas ( od momentu przekręcenia kluczyka ) ? I przygasały w momencie włączenia dopiero świateł mijania ? Więc postojówki jeszcze świecą z ledami ?
Ciekawe jest to co piszesz o tym prawie polskim, że w momencie włączenia świateł mijania - ledy powinny gasnąć, bo gdzie nie oglądam filmik, to ledy świecą z światłami mijania.
PS. Z twojego podpisu zastanawia mnie jeszcze ten trixenon ?
Nie robiąc kryptoreklamy :
[youtube][/youtube]
W tym filmiku użytkownik w 50 sekundzie wykonuje niezrozumiałą dla mnie akcje

Są włączone ledy, włącza długie na bixenonach, a co ma wsadzone w postojówkach, że tak mu przygrzało ? Te hidy załącza?